fbpx

Det progressive mødested: Den mentale sundhedskrise

Om arrangementet

 
Det går den forkerte vej med danskernes mentale sundhed. Stress, angst og depressioner er efterhånden blevet store folkesygdomme. Samtidig har politikerne underprioriteret psykiatrien i årevis. Ifølge forskere fra VIVE vil det koste 4,5 milliarder om året at løfte psykiatrien efter års nedskæringer og negligering. En ting er nødvendig finansiering, noget helt andet er dog behandlingen af mentale sundhed i Danmark. Hvad kræves der af et system, som kan rumme de udfordringer, vi står overfor, og hvad kan vi lære af egne og andres erfaringer på området?
 
Mødestedet den 27. april er en del af Ceveas møderække ”Det Progressive Mødested”, og denne gang sætter vi den mentale sundhed til debat. Vi har inviteret forskere, fagpersoner og politikere, så vi kan diskutere, vidensdele og finde løsninger på tidens udfordringer.
Til mødestedet vil der være oplæg af blandt andre direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm samt forskningschef ved Statens Institut for Folkesundhed, Anne Illemann Christensen.
Igennem det hele lægger Cevea an til aktiv deltagelse fra deltagere, der vil have mulighed for at diskutere problemstillingerne, stille spørgsmål og foreslå løsninger.

 

Program:

16.45 – Ankomst og velkommen
17.00 – Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, fortæller om sundhedsstyrelsens 10 års plan mental sundhed og et løft af behandlingen i Danmark.
17.25 – Forskningschef ved Statens Institut for Folkesundhed, Anne Illemann Christensen vil fortælle om resultaterne af en ny stor befolkningsundersøgelse af danskernes mentale sundhed
17.50 – Pause
18.00 – Debat mellem Merete Nordentoft, forperson for Dansk Psykiatrisk Selskab, Trine Torp, MF og psykiatriordfører for SF og Dea Seidenfaden, fung. formand for Dansk Psykolog forening.
18.30 – Sandwich og snak ved bordene.
19.00 – tak for i dag.
 
Mødestedet finder sted den 27. april hos HK Hovedstaden på Islands Brygge mellem kl. 16.45 og 19.00.
 
Husk at købe billet til arrangementet. Det koster 50 kr. for Ceveas medlemmer, 250 kr. for ikke-medlemmer og 150 kr. for studerende og pensionister.
Følg linket: https://taenketankencevea.ticketbutler.io/…/det…/ og køb billet til arrangementet via Ticketbutler.

DATO

@[email protected]t0aXZpdGV0X2RhdG8iLCJzZXR0aW5nc[email protected]

STED

@[email protected]t0aXZpdGV0X3N0ZWQiLCJzZXR0aW5nc[email protected]

DELTAGERPRIS

@[email protected]t0aXZpdGV0X2RlbHRhZ2VycHJpcyIsInNldHRpbmdzI[email protected]

SENESTE TILMELDING

@[email protected]t0aXZpdGV0X3NlbmVzdGV0aWxtZWxkaW5nIiwic2V0dGluZ3MiO[email protected]
ANDRE AKTIVITETER HOS CEVEA
SE ALLE
Årsmøde
Ceveas Årsmøde 2022
Vi er glade for at corona-restriktionerne endelig er helt afskaffet, og at vi igen kan mødes fysisk til Årsmøde. Cevea er flyttet i nye lokaler...
Det progressive mødested
Det progressive mødested: Den mentale sundhedskrise
Kom til Ceveas progressive mødested den 27. april og mød blandt andre Søren Brostrøm til et arrangement om den mentale sundhedskrise.