Brænder du for at forstå og forandre økonomisk politik? Progressivt Akademi optager til ny sæson

Rimer dansk industri på bæredygtig vækst? Er arbejdsmarkedet ved at blive overtaget af robotter og projektansættelser? Hvilke antagelser ligger bag de økonomiske beregninger, der kommer fra ministerierne? Og hvordan kan det hænge sammen, at vi er et af verdens mest lige lande og har gratis uddannelse – men alligevel står 70.000 unge uden job og uddannelse?

 

På Det Progressive Akademi får du en indføring i, hvordan dansk politik og økonomi fungerer bag kulissen. I undervisningen bevæger vi os fra hovedlinjerne i dansk økonomi og det danske arbejdsmarked - over internationale udfordringer med fx klimaforandringer og skattely - til konkrete økonomiske beregninger af politiske forslag og konsekvenser af den førte politik i Danmark og EU. Sammen med ca. 25 andre studerende og ansatte i fagbevægelsen kommer du til at arbejde med nogle af de store udfordringer, som dansk økonomi står overfor – og udvikle forslag til løsninger. Du vil blive præsenteret for nyere rapporter om politisk økonomi fra den nationale såvel som internationale scene og få indblik i, hvordan forskellige interesser, politiske aktører og mediedagsordenen spiller en rolle for den førte politik herhjemme. Undervisningen veksler mellem workshops og oplæg fra bl.a. direktører, embedsmænd, cheføkonomer og forskere.

 

Det er Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) sammen med tænketanken Cevea, der står bag kurset og hovedparten af undervisningen. AE og Cevea ønsker at samle en gruppe af dygtige og engagerede studerende med forskellige samfundsvidenskabelige baggrunde, give jer et blik ind i dansk økonomis maskinrum og de politisk-økonomiske udfordringer, der præger samfundet i dag. Med akademiet søger vi at inspirere til reflekteret og progressiv tænkning. Som deltager på akademiet vil du blive en del af et netværk tilknyttet de to tænketanke og fagbevægelsen. Det er gratis at deltage på akademiet, og kursister modtager et bevis for at gennemføre.

 

Hvornår?

Kurset forløber over otte gange, to lørdage og resten hverdagsaftener, i efteråret 2017. Datoerne er: Lørdag d. 9. september (kl. 9-17), tirsdag d. 19. september (kl. 17-21), onsdag d. 27. september (kl. 17-21), tirsdag d. 10. oktober (kl. 17-21), tirsdag d. 24. oktober (kl. 17-21), onsdag d. 1. november (kl. 17-21), tirsdag d. 14. november (kl. 17-21) og lørdag d. 25. november (kl. 9-19).

 

Kursusplan

 

  1. Dansk økonomi 2017: Muligheder og udfordringer for dansk økonomi

 

  1. Vækst & bæredygtighed: Hvordan kan vækst og grøn omstilling gå hånd i hånd?

 

  1. Udfordringer på arbejdsmarkedet: Svækket sikkerhedsnet, nye ansættelsesformer og faldende organisationsgrad

 

  1. Økonomisk politik: Bag om forudsætninger, regnemetoder og den førte finanspolitik

 

  1. Penge over grænser: Banker, skattely og globalisering

 

  1. Ulighed og social mobilitet: Hvordan får vi de svageste med på vognen?

 

  1. Kommunikation: Den politiske dagsorden og praktisk formidling

 

  1. Seminardag - opsamling og overblik

 

 

Hvor?

Undervisningen foregår hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Reventlowsgade 14, lige ved Hovedbanegården. Vi kan give tilskud til transport, hvis I kommer langvejs fra.

 

Hvad kræver det?

For at komme med på akademiet skal du som udgangspunkt læse på en kandidatuddannelse, være interesseret i økonomi og samfund og have lyst til at indgå i diskussioner og arbejde med aktuelle samfundsudfordringer. Både økonomer, statskundskabere, jurister, sociologer, antropologer, psykologer og andre med interesse for politisk økonomi er velkomne. Det er ikke et krav, at du har haft specifikke fag eller kurser i økonomi og politik.

 

Akademiet kræver, at du kan finde tid cirka en aften hver anden uge samt en lørdag i september og november ved siden af dit studie. Der vil være et pensum til hver undervisningsgang, som det forventes, at du læser. Desuden slutter kurset med en opgave.

 

Hvordan ansøger jeg?

Hvis akademiet lyder som noget for dig, så send en motiveret ansøgning og andre relevante bilag (fx CV, karakterer og lign.) til kommunikationskonsulent i AE, Sarah Steinitz: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Du er også velkommen til at skrive eller ringe på 28683460, hvis du har spørgsmål til akademiet.

 

Ansøgningsfristen er d. 19. juni 2017.