Cevea på Folkemødet 2019

Cevea er som altid at finde i Granittens Gård på Folkemødet 2019. 
I rammerne af øens fineste gårdhave planlægger vi igen i år at dykke ned i centrale progressive dagsordener om ulighed og velfærd, økonomi og magt - og at invitere de klogeste hoveder til at gøre det sammen med os.
 
Program

  TORSDAG

11:30-12:30: Åbning af Folkemødets hovedscene

16:30-17:30: Cevea åbner Granittens Gård på Folkemødet 2019

Vær med til at åbne Ceveas scene og mød holdet bag i Folkemødets hyggeligste gårdhave. Du kan finde begivenheden her.


  FREDAG

10:30-11:30: Børnefattigdomskommission, live: Hvordan forhindrer vi børnefattigdom?

65.000 børn i Danmark vokser i dag op i fattigdom. Vi ved, hvor store negative konsekvenser det kan have for deres skolegang, trivsel og fremtid. Men hvad er svaret? Vi nedsætter en børnefattigdomskommission, der live på scenen udvikler anbefalinger og svar til de ansvarlige politikere. 

I kommissionen er: Forbundssekretær i 3F, Søren Heisel, chef for boligsociale indsatser i KAB, Mikel Warming, og direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen.

12:00-13:00: Ulighed i sundhed: Hvad gør vi?

Pressede hospitaler og ny, dyr medicin, der kan helbrede flere: Hvordan prioriterer vi?

Deltagerne i debatten er: Klemens Kappel, professor i filosofi på Københavns Universitet; Birthe Larsen, lektor i økonomi på CBS; Alexandra Kruse, børnelæge og med læger uden grænser; Henrik Ullum, læge og medlem af Medicinerrådet; og Asbjørn Sonne Nørgaard, analysedirektør i Cevea. Ceveas ph.d. stipendat, og nyligt medlem af Europaparlamentet, Niels Fuglsang vil moderere debatten.

13:30-14:30: Integration - bryd barriererne!

Hvordan får vi integreret kvinder med etnisk minoritetsbaggrund bedre?

Rie Ljungmann fra Cevea er som ordstyrer, og de deltagende er: Direktør i Cevea Per Michael Jespersen, Razan Haugaard der er projektleder i Bydelsmødre, Birthe Larsen fra CBS, Niklas Bay fra Dansk Arbejdsgiverforening og Henrik Thomassen fra Kommunernes Landsforening.

16:30-17:30: Ulighed er et problem: Sandt eller falsk?

Hvor stort et problem er uligheden i Danmark egentlig? Det spørgsmål er udgangspunktet for denne version af en gammeldags retssag. På den ene side står Mia Amalie Holstein, velfærdspolitisk chef i CEPOS, som advokat. På den anden Ceveas direktør Per Michael Jespersen.

I vidneskranken er bl.a. Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Torben Tranæs, forskningsdirektør i VIVE, Christina Egelund (LA) og Kasper Sand Kjær (S).


  LØRDAG  

9:00-10:00: Morgenrøde: Progressiv bogklub. 

Lørdagen starter vi ud med at høre fra et par af de stemmer, der for nyligt har bidraget med nye tanker og ideer til den progressive bogreol. Vi skal høre fra; Sarah Steinitz, der er medforfatter til den højaktuelle bog “Personer forgår- relationer består - Udviklingen i magteliten over fem år”; Malte Frøslee Ibsen, der har skrevet bogen “Den nye Internationale
- Hvorfor Venstrefløjen skal omfavne Europa og demokratisere Verden”; og Martin Møller Boje Rasmussen der er aktuel med bogen “konkurrencestatsminister”. 

10:30-11:30: Hvem vinder i den økonomiske politik?

Hvem har vundet på den økonomiske politik? Er nogen blevet overset? Og hvordan ser fremtiden ud?

Deltagerne er: Rasmus Bredde og Lars Andersen. Ceveas politik- og kommunikationschef, Kasper Fogh, er ordstyrer.

Der tages forbehold for enkelte ændringer på denne debat og deltagerne vil løbende blive opdateret. 

13:30-14:30: Fair skat og bæredygtige investeringer

Hvordan bliver ansvarlig skattepraksis en del af arbejdet med bæredygtige investeringer?

Paneldeltagerne er: Torsten Fels, Pensam, Anne-Louise Thon Schur, SDG Lead, Torbjørn Olausson, Europa-Kommissionen Danmark og Pelle Pedersen, Impact Investing. Ceveas analytiker Frederik Lasserrre, der har et indgående kendskab til finanssektoren, og hvordan vi kan gøre den til en positiv kraft for den bæredygtige omstilling, er ordstyrer i debatten.

15:00-16:00: Til kamp for international skatteretfærdighed

Den bæredygtige omstilling kræver alle ressourcer. Hvordan bekæmper vi skattely og skatteundgåelse? Også så de største virksomheder begynder at bidrage.

Det taler Ceveas direktør Per Michael Jespersen med director i Tax Justice Network John Christensen om. Derefter giver Christensen et par gode råd til Peter Hummelgaard (S) om, hvordan Danmark kan gå i en positiv og progressiv retning på dette område. Christensen er blevet kaldt for “den uforventede foregangsmand i kampen mod skatteundgåelse” i The Guardian.

 

Du kan følge med i vores begivenheder på Folkemødet 2019 på Facebook:
Cevea åbner Granittens Gård på Folkemødet 2019
Cevea på Folkemødet 2019
 

 

Har du spørgsmal, så kontakt Ceveas projektleder af Folkemødet, Rie Ljungmann på tlf. 25135293 eller mail .