Der er plads til flygtninge på arbejdsmarkedet

KLUMME: Det er vigtigt, at virksomheder vil hjælpe flygtninge i job. Men vi har allerede løsninger på det danske arbejdsmarked, som kan anvendes. Der er ikke grund til at skabe et lavtlønsmarked, for at flygtninge kommer i arbejde, skriver Cevea-direktør Kristian Weise.

I dag afholder statsminister Lars Løkke (V) et såkaldt topmøde for civilsamfundet på Marienborg. Blandt de inviterede er repræsentanter fra erhvervsorganisationer og virksomheder. Sidstnævnte havde Lars Løkke en særlig opfordring til i lørdagens udgave af Berlingske: De danske virksomhedsledere skal udvise samfundsansvar og åbne deres virksomheder for at få flere flygtninge i job.

Direktør i DI, Karsten Dybvad, hilser opfordringen velkommen. Virksomhederne melder sig klar til at hjælpe med integrationen ved at bidrage til, at flygtninge hurtigt kommer til at forsørge sig selv, så de kan deltage aktivt i samfundet.

Danmark mangler arbejdskraft
Det er godt og vigtigt, at virksomhederne vil hjælpe flygtninge i job. Det er godt, at DI vil være med til at tage ansvar for at integrere de flygtninge, der kommer til Danmark. Samtidig er det vigtigt at få de nye flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Det kan være med til at imødekomme den mangel på arbejdskraft, som Danmark vil komme til at opleve i fremtiden.

Danmark står over for en demografisk udvikling, der betyder, at vi kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden. Alene siden 2000 er antallet af danske statsborgere i den mest erhvervsaktive alder faldet med 13,3 procent. Danmark har derfor brug for udenlandsk arbejdskraft for at understøtte arbejdsstyrken.