Det Progressive Akademi

Hvordan sikrer vi en bæredygtig vækst? Er arbejdsmarkedet ved at blive overtaget af robotter og projektansættelser? Hvilke antagelser ligger bag de økonomiske beregninger i ministerierne? Og hvad er prognoserne for fremtidens velfærd?

Hvis du brænder for at forstå og forandre økonomisk politik – så er Det Progressive Akademi en uddannelse for dig!

På Det Progressive Akademi får du en indføring i, hvordan dansk politik og økonomi fungerer bag kulissen.

Uddannelsen vil

  • Gøre dig klogere på dansk politik, økonomi og arbejdsmarked bag kulissen.
  • Udstyre og udfordre dig til at analysere og formulere reelle og progressive idéer på nogle af de store udfordringer, vi står overfor.
  • Give dig et stærkt netværk på tværs af fagligheder; både i universitetsverdenen og i fagbevægelsen.

Det Progressive Akademi

Sammen med ca. 25 andre studerende og ansatte i fagbevægelsen kommer du til at arbejde med nogle af de store udfordringer, dansk økonomi står overfor – og du kommer til at diskutere forslag til løsninger.

Du vil blive præsenteret for nyere rapporter og indlæg om politisk økonomi fra den nationale såvel som internationale scene. Og du vil få indblik i, hvordan forskellige interesser spiller en rolle for den førte politik herhjemme. Undervisningen veksler mellem oplæg fra bl.a. direktører, embedsmænd, cheføkonomer og forskere og gruppearbejde.

Det er tænketankene Cevea og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), der står bag kurset og hovedparten af undervisningen. Cevea og AE ønsker at samle en gruppe af dygtige og engagerede studerende med forskellige samfundsvidenskabelige baggrunde, give jer et blik ind i dansk økonomis maskinrum og de politisk-økonomiske udfordringer, der præger samfundet i dag.

Med akademiet vil vi at inspirere til reflekteret og progressiv tænkning. Som deltager på akademiet vil du blive en del af et netværk tilknyttet de to tænketanke og fagbevægelsen.

Det er gratis at deltage på akademiet, og kursister modtager et bevis for at gennemføre.

Kursusplan - Efterår 2018

  1. Arbejdsmarkedet 4.0 – hvad er de store udfordringer og muligheder i dag?
  2. Bæredygtig vækst: Er dansk vækst tilstrækkelig grøn og tilstrækkelig social bæredygtig? Hvad er kursen fremad?
  3. Fremtidens velfærd og socialpolitikken, der blev væk
  4. Økonomisk politik: Bag om forudsætninger, regnemetoder og den førte finanspolitik
  5. Fremtidens uddannelsessystem: Hvad er de vigtigste prioriteringer fremadrettet?
  6. Skat og skattely: Skat er velfærdssamfundets finansiering – hvordan sikrer vi, at skatten bliver betalt?
  7. Seminardag - opsamling og overblik

Hvornår?

Kurset forløber over følgende dage:

Gang 1: 8. september kl. 9.30-16.30
Gang 2: 18. september kl. 17-20.30
Gang 3: 27. september kl. 17-20.30
Gang 4: 4. oktober kl. 17-20.30
Gang 5: 11. oktober kl. 17-20.30
Gang 6: 23. oktober kl. 17-20.30
Gang 7: 3. november kl. 10-16.30 + afslutningshygge

Det er et krav, at du kan deltage på alle kursets dage.

Hvor?

Undervisningen foregår primært hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Reventlowsgade 14, lige ved Hovedbanegården. Men vi vil også besøge andre steder i det centrale København undervejs.

Vi kan give tilskud til transport, hvis I kommer langvejs fra.

Hvad kræver det?

For at komme med på akademiet skal du være interesseret i økonomi og samfund og have lyst til at indgå i diskussioner og arbejde med aktuelle samfundsudfordringer.

Akademiet kræver, at du kan finde tid cirka en aften hver anden uge samt en lørdag i starten og slutningen af akademiet ved siden af dit studie/arbejde. Det er et krav, at du kan deltage på alle kursets gange.

Der vil være et pensum til hver undervisningsgang, som det forventes, at du læser. Kurset slutter med en opgave.

Hvordan kan jeg komme med?

Hvis du er færdiguddannet, kan du tage akademiet som et efteruddannelseskursus betalt af din arbejdsgiver. I så fald behøver du ikke sende en ansøgning. Kontakt kommunikationskonsulent i AE, Sarah Steinitz: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./28683460 for mere info.

Hvis du er kandidatstuderende, kan du ansøge om at komme med på akademiet gratis. Både økonomer, statskundskabere, jurister, sociologer, antropologer, psykologer og andre med interesse for politisk økonomi er velkomne. Det er ikke et krav, at du har haft specifikke fag eller kurser i økonomi og politik.

Hvis akademiet lyder som noget for dig, så finder du ansøgningsformularen nederst på siden her.

I formularen skal du vedhæfte en motiveret ansøgning. Du må derudover gerne tilføje CV, karakterer og lignende oplysninger i din ansøgning, hvis det er relevant.

Har du spørgsmål til kurset eller ansøgningen, så kontakt enten kommunikationskonsulent i AE, Sarah Steinitz: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it./28683460 eller analytiker i Cevea, Niels Fuglsang: 

Ansøgningsfristen er d. 24. juni 2018 kl. 15.00.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com