Masterclass: Fremtidens arbejdsmarked og den 4. industrielle revolution

Kom med på en spændende masterclass om fremtidens arbejdsmarked og få ny viden til dit arbejde og din organisation fra førende internationale og nationale eksperter.

Hvad betyder de massive teknologiske forandringer, vi står overfor, for vores arbejdsmarked, organisationer og arbejdsliv? Betyder automatisering, kvantecomputere og kunstig intelligens, at vi mister arbejdspladser - eller at der kommer nye til? Skal vi frygte eller omfavne robotterne og digitaliseringen?

Danmark og verden står over for et teknologisk skred, der på mange punkter minder om industrialiseringens overgang fra hestevogne til dampmaskiner og biler: De historiske forandringer fik - og vil i fremtiden få - arbejdsmarkedet, dets organisationer og danskernes arbejdsliv til at forandre sig fundamentalt. Og hastigt.

Det skaber nye udfordringer og muligheder, der kræver, at vi tilpasser og udvikler os, så vi er på forkant.

Derfor inviterer Tænketanken Cevea til en koncentreret og skræddersyet masterclass med de skarpeste eksperter fra både ind- og udland, der i et lukket og eksklusivt læringsrum vil klæde dig på til arbejdet med fremtidens arbejdsmarked i en ny teknologisk tidsalder.

På masterclassen får du:

  • Ny og indgående viden om presserende udfordringer og de nødvendige løsninger på et arbejdsmarked under hastig forandring.
  • Et nyt blik på at udvikle, analysere og organisere arbejdsmarkedspolitik og digitalisering i Danmark - samt fælles diskussioner og udviklinger af anbefalinger og politikforslag.
  • Et inspirationskatalog udarbejdet af Cevea om faglig organisering og strategier på det digitale arbejdmarked.
  • Adgang til et netværk og en fordomsfri dialog med valgte, ledere og rådgivere med samme interesser på tværs af fagbevægelsen.  

 

 De taler

På Masterclassen vil du bl.a. møde følgende oplægsholdere:

- Alex Rosenblat (USA): Forsker og forfatter til “Uberland: How Algorithms are Rewriting the Rules of Work”, der udkommer i 2018.

- Vili Lehdonvirta (UK): Professor ved Oxford University Internet Institute og ledende efterforsker af iLabour-projektet - et omfangsrigt projekt om, hvordan arbejdsmarkeder og bevægelser skabes i internetalderen.

Matthew Lawrence (UK): Senior Researcher for IPPR (Institute for Public Policy Research). Matthew har for nyligt lavet politiske anbefalinger om, hvordan vi håndterer stigende ulighed, automatisering og skaber nye ejerstrukturer, der passer til den 4. industrielle revolution.

Kristoffer Stensbo-Smidt (DK): Astrofysiker og forsker i kunstig intelligens. Kristoffer har fokus på machine learning og metoder, der kan gøre computere i stand til at lære fra meget få erfaringer.

Og mange, mange flere.

Listen af oplægsholdere udvides og udvikles løbende, så de passer bedst muligt til både programmet og deltagerne. Du kan holde dig opdateret og læse mere om programmet både længere nede på siden eller her [LINK].

 

Sådan gør vi

Vi mødes seks formiddage fra 9-12.30 i løbet af sommeren og efteråret 2018.

Kursusgang 1: Torsdag d. 17. maj 2018
Kursusgang 2: Onsdag d. 6. juni 2018
Kursusgang 3: Fredag d. 17. august 2018
Kursusgang 4: Fredag d. 7. september 2018 
Kursusgang 5: Tirsdag d. 25. september 2018
Kursusgang 6: Fredag d. 12. oktober 2018

Hver kursusgang stiller skarpt på et specifikt tema, hvor førende eksperter præsenterer inspirationsoplæg og nye perspektiver på fremtidens arbejdsmarked og de teknologiske forandringers betydning for arbejdsmarkedet, organisationerne og arbejdslivet.

 
 
1. Den 4. industrielle revolution - og hvordan den ændrer arbejdet 
  
 
2. Digital virkelighed
 
 
 3. Digital virkelighed II 
 
 4. Den danske arbejdsmarkedsmodel i fremtiden   
 
 5. Behov for nye kompetencer - uddannelse til fremtiden
 
 6. Faglige strategier i en ny tid 

  
På masterclassen vil vi veksle mellem inspirationsoplæg og fælles diskussioner på holdet og med oplægsholderne af både de konkrete udfordringer og løsningsforslag på hver temagang. Drøftelserne vil sikre dig som deltager mest muligt output i forhold til dit og din organisations arbejde og strategi.

Formiddagen slutter med en netværksfrokost fra 12.30-13.30.

Programmet udvikles løbende. Du kan holde dig opdateret og læse mere om programmet her.

 

Sådan kommer du med

Masterclassen henvender sig særligt til valgte og ansatte i LO-FTF-AC-fagbevægelserne, der arbejder med og interesserer sig for det danske og internationale arbejdsmarked - og ønsker både ny og grundlæggende viden om, dybere indsigt i og en større forståelse af udfordringerne og mulighederne i den fjerde industrielle revolutions betydning for arbejdsmarkedet.

Der vil være læring for både praktikere, rådgivere og konsulenter, som arbejder med den strategiske og politiske del af organisationens udvikling.

Pris: Masterclassen koster 22.500 kr. pr. deltager. Udgifterne dækker deltagelse på alle seks kursusgange, forplejning samt danske og internationale oplægsholdere.

Sted: København. Adresse annonceres på et senere tidspunkt.

Tilmelding: Tilmeld dig ved at skrive en mail til uddannelseschef Kristian Birk på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. senest d. 27. april 2018

Mere info: Kontakt analytiker Malte Nyfos Mathiasen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 61272842, eller uddannelseschef Kristian Birk, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. / 22446392.