Meningsdannere

”Det har en pris at ytre sig. Men det har også en pris at lade være. Prisen er at overlade ansvaret til dem, som ikke forstår det Danmark, vi kender.

Vi kommer fra otte forskellige virkeligheder. Vi står sammen om at ytre os. Vi vil fortælle om vores hverdag. Vi vil bidrage til debatten. For vi er dem, der hver dag står op og udfører arbejdet på gulvet. Dem, der mærker konsekvenserne. Prisen for ikke at ytre sig er at overlade ansvaret til dem, som ikke forstår det Danmark, vi kender. Det vil vi ikke være med til. Derfor vil vi igen og igen fortælle om det Danmark, I glemmer.”

- uddrag af kronik skrevet af otte meningsdannere fra Ceveas forskellige uddannelser.

Debatspalterne i danske dagblade fyldes dagligt af indlæg, der i høj grad er med til at sætte den politiske og samfundsmæssige dagsorden. Men debatspalterne bliver ikke skrevet af alle danskere. Over halvdelen af alle indlæg er skrevet af akademikere eller journalister, selvom de udgør mindre end 8 pct. af den samlede befolkning. Særligt grelt ser det ud for ufaglærte, 37 pct. af befolkningen, der blot har stemme i 3 pct. af indlæggene.

Det er ikke bare trist for den enkelte, at debatten er så skæv, det er et tab for os alle. For når SOSU assistenten, håndværkere eller stewardessen ikke kan genkende sig selv i spalterne, så føler han eller hun sig koblet af og mister tilliden til demokratiet. Samtidig mister demokratiet vigtige erfaringer, der kunne være med til at styrke fællesskabet.

Derfor arbejder Tænketanken Cevea for at skabe en ny generation af meningsdannere: Faglige, stærke stemmer, der kan sætte ord og billeder på den virkelighed, de problemer og de løsninger de ser. Meningsdannerne er at finde i medierne, her på cevea.dk og på de fire blogs: Voresvirkelighed.dk, Skolenindefra.dk, Fjerdedelen.dk og Udenfilter.dk

Læs mere om Ceveas meningsdanneruddannelser

Nyeste indlæg fra
SkolenIndefra.dk
VoresVirkelighed.dk
Fjerdedelen.dk
UdenFilter.dk