Presseklip

 • Anders Samuelsen blev socialdemokrat på en uge

  Presseklip ‐ 21. december 2016

  Samuelsen må kunne høre fniset fra mere end 100 års socialdemokratisk bystyre, når han står der med sin udenrigsministerielle præsentation af ’Smart City Copenhagen’. Den liberale oprører som rejsende i budskabet om, at fremtiden er byen, fælleseje, kollektiv transport, klimainvesteringer, aktiv miljøpolitik, stram byplanlægning og cyklisme – hvis ikke det er den endelige åndelige kapitulation til kollektivet og socialdemokratismen, hvad er så? Anders Samuelsen, velkommen hjem. Du var en uregerlig teenager. Lidt irriterende, påståelig og obsternasig. Men velkommen til venstrefløjen, du. Vi har også stadig plads til dig, for sådan er vi.   Kilde: Politiken Læs artiklen her.

 • Hvert tredje danske job vil forsvinde

  Presseklip ‐ 21. december 2016

  Ifølge direktør i Tænketanken Cevea, Kristian Weise, er det svært at spå om, hvor meget den teknologiske udvikling kommer til at påvirke arbejdsløsheden i Danmark: » Det, vi ved med ret stor sikkerhed, er, at der er 900.000 mennesker, der skal forvente at lave noget andet inden for en kortere årrække, og det bliver vores samfundsøkonomiske opgave at sørge for, der bliver skabt andre job. « Samme opfattelse har direktør i it-virksomheden Netcompany og formand for DI Digital, André Rogaczewski: » Hvis du sidder i et job, hvor du hver dag træffer den samme beslutning, som du gjorde i går, dagen før og før det, så skal du nok indstille dig på, at du kommer til at lave noget andet. « Han er dog optimistisk, når det gælder arbejdsudbuddet i fremtiden. Kilde: Metroexpress Læs artiklen her (sektion 1, side 2)      

 • Venstre skaber kontanthjælpsghettoer

  Presseklip ‐ 5. december 2016

  Kontanthjælpsloftet jager arbejdsløse væk fra storbyerne og jobmulighederne. Mange må opgive at bo i København og Århus, hvor huslejen er højest. Det er i udkantskommunerne, primært i Jylland, de kan finde et sted de har råd til. Her er en billig bolig muligvis opnåelig, men jagten på arbejde er tæt på nytteløs. (...)  Dermed kan kontanthjælpsloftet ende med at fastholde de folk i ledighed, som det ellers skulle motivere til få i gang på arbejdsmarkedet. Hvis det sker, vil Danmarks fremtidige ghettoer ikke kun være store betonbygninger i udkanten af København, men også almennyttige boliger i forskellige dele af Jylland, og triste, landejendomme, hvor bussen sjældent kommer forbi. Kilde: Piopio.dk Læs artiklen her.

 • Tænketank: Kontanthjælpsloft jager ledige væk fra job

  Presseklip ‐ 5. december 2016

  Som følge af kontanthjælpsloftet vil flere ledige blive tvunget til at finde en billigere bolig. Det vil oftest kun være muligt i områder af landet, hvor der er få job. Det er centrum-venstre tænketanken Ceveas konklusion i en ny analyse. - Hvis regeringens intention var, at mennesker skal flytte sig derhen, hvor der er mulighed for at få et job, så vil det her virke stik modsat, siger politisk chef i Cevea, Kasper Fogh Hansen. Kilde: Berlingske.dk Læs artiklen her.

 • Fællesskabet er ofte den bedste ejer

  Presseklip ‐ 5. december 2016

  Det er dog også en tankegang, der er i opbrud. I dag er det nemlig ofte sådan, at selv driftsmæssige udfordringer i forskellige virksomheder søges løst via ejerskabet, og tilstedeværelsen af aktive ejere og professionelle investorer ses som det, der skal vende udviklingen i hensunkne mastodonter. Men mens der er prestige og spænding at hente på børsen, og krav om kvartalsmæssig resultatfremgang givet holder nogle virksomhedsledelser på tæerne, er historien om dansk erhvervslivs succes en anden: det er ikke finansmarkedernes utålmodighed, der har skabt de største danske virksomheder, men langsigtede investorer og ejere. Kilde: Piopio.dk Læs artiklen her.

 • Trumps indædte kamp mod robotter og vejrmøller

  Presseklip ‐ 5. december 2016

  Brugen af teknologi i produktionen vil kun tage til i den kommende tid, da robotter og andet maskineri bliver både billigere og bedre. Det vil hverken toldmure eller handelskrige kunne ændre på. Men det er heller ikke nødvendigt. For den øgede automatisering og brug af robotter har også den fordel, at de fleste virksomheder ikke længere jager kloden tynd for lavtlønsarbejde. Nu kan det faktisk ofte betale sig, at tage produktion tilbage til hjemlandet og lægge den tæt ved virksomhedernes udviklings- og forskningsaktiviteter. Den nye teknologiske bølger, som vi ofte kalder den digitalisering eller den fjerde industrielle revolution, gør os generelt mere produktive og velstående. Men som forskerner Brynjolfsson og McAfee fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) påpeger, er fordelene ikke lige fordelt. Nogle mister deres job ifm. digitaliseringen og andre bliver presset på lønvilkår fordi deres arbejde kan udbydes på globale opgaveportaler, mens den mest specialiserede arbejdskraft og ejerne af den nye teknologi scorer de største gevinster. Kilde: Finans.dk Læs artiklen her.

 • Privatiseringens guldrus vil smadre vores fællesskaber

  Presseklip ‐ 14. oktober 2016

  Sandheden er, at i det bureaukrati, der styrer Danmark, tror man ikke på fælleseje, på fondseje, på socialøkonomiske virksomheder, på at virksomheder kan hvile i sig selv. Man tror ikke på det, der i realiteten har gjort Danmark enestående, rigt, lige og sikkert: at man ejer og driver organisationer på andre måder end som aktieselskaber, og at det faktisk giver langsigtet god mening. Det er måske, fordi økonomisk teori har det med at forherlige kortsigtede kommercielle ejerskabsformer. Økonomisk teori har jo aldrig accepteret, at Danmark, Sverige og de andre velfærdsstater i Europa er blevet ved med at være blandt verdens rigeste samfund. Det er irriterende, at humlebierne stadig flyver. Kilde: Politiken.dk Læs artiklen her.

 • Kasper Fogh: Løkke er kongen af new-speak

  Presseklip ‐ 14. oktober 2016

  Statsminister Lars Løkke går uhørt langt i den sproglige manipulation af den politiske virkelighed, mener Kasper Fogh, politisk chef i Cevea.  Lån er opsparing, lidt er meget, op er ned, gambling er robust – der er noget Donald Trumpsk over den stålsatte vilje til simpelthen bare at påstå noget, der er objektivt forkert, og så blæse på forargelsen i den offentlighed, der inkluderer og engagerer færre og færre. Det er også tydeligt på sendefladen, at forargelsen er ved at blive slidt ned. Det virker. Kilde: Altinget Læs hele artiklen her

 • Er du overrasket? Så meget ejer den rigeste procent af danskerne

  Presseklip ‐ 14. oktober 2016

  Mens den fattigste halvdel af danskerne skylder flere penge væk, end de har, sidder den rigeste procent af danskerne på cirka 30 procent af den samlede formue, hvis man ser bort fra pensionsopsparinger, mens de rigeste 10 procent ejer 80 procent. Fordelingen er uændret de seneste 20 år. - Når vi ser på formuerne, er Danmark næsten lige så ulige som USA, siger direktør Kristian Weise, med henvisning til at den rigeste procent i USA ejer 35-40 procent af formuen.   Kilde: Metroexpress Læs hele artiklen her  

 • Følelser er også økonomi. Selv Danske Bank ved det

  Presseklip ‐ 14. oktober 2016

  Når økonomer skal vurdere et fænomen som topskatten og en sænkning af den, vil de normalt kigge efter såkaldt dynamiske effekter, der består i, at folk vil ændre adfærd og arbejde mere, hvis de kan beholde en større andel af den sidst tjente krone. Økonomerne er uenige om, i hvor høj grad sådanne effekter eksisterer, og det er især det spørgsmål, som den danske 2025-debat handler om. Men hvis vi skal tage Borgens argument alvorligt, må vi overveje, om økonomerne overser nogle andre typer af dynamiske effekter, der følger, hvis en stor del af befolkningen føler, at velstanden går deres næse forbi. Vrede, ekstremisme og oprør er dynamiske effekter, som sjældent er at finde i økonomernes modeller, men det gør dem ikke mindre virkelige. Ude i verden synes sådanne effekter overordentlig virkelige.   Kilde:  Information.dk Læs artiklen her.