Pressemeddelelser

 • Cevea-analytiker får job i Socialdemokratiet

  Pressemeddelelser ‐ 20. December 2019

  Frederik Lasserre, der er analytiker i Tænketanken Cevea, er blevet ansat af Socialdemokratiet i en stilling som rådgiver på bl.a. det finanspolitiske område. ’Frederik har stærke analytiske evner, som han i Cevea især har foldet ud i forhold til emnerne: den finansielle sektor, bredere ejerskabsformer i erhvervslivet og skattepolitik. At han også kan formidle disse emner, har han blandt andet demonstreret som klummeskribent i Berlingske og som debattør i tv, radio og på de sociale medier. Og så er han et politisk tænkende menneske, der er stærkt optaget af at trække Danmark i en mere progressiv retning. Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Frederik i Cevea, og vi ser frem til at samarbejde med ham og følge ham i fremtiden,’ siger Ceveas direktør Per Michael Jespersen. Frederik er 27 år og er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet. Han har været analytiker i Cevea siden 1.maj 2018,, og før det var han student i tænketanken. Han begynder i sit nye job i Socialdemokratiet den 1. februar 2020. 

 • Cevea fremrykker tiltrædelsen af ny analysechef 

  Pressemeddelelser ‐ 3. April 2019

  Asbjørn Sonne Nørgaard, Ph. D, tiltræder stillingen som vicedirektør med ansvar for analyse tidligere end planlagt. Oprindeligt skulle Asbjørn Sonne Nørgaard tiltræde samtidigt med ny direktør i Cevea, Per Michael Jespersen, 2. Maj. Men tiltræder i stedet arbejdet med at lede Ceveas analyseproduktion to uger tidligere, allerede den 15. April. ”I tænketanken er vi glade for at Asbjørn har haft mulighed for at tiltræde hurtigst muligt. Hans kompetencer er vigtige for at Cevea kan gøre sig gældende, og er efterspurgt i det daglige. Vi glæder os også over at kunne komme hurtigere i gang med det projekt for Cevea, som den nye ledelse har tegnet. Og som også indebærer en omstrukturering af vores analysearbejde,” oplyser kommunikationschef i Cevea, Kasper Fogh Hansen. Asbjørn Sonne Nørgaard kommer fra en stilling som professor i Statskundskab på Syddansk Universitet. Kontakt: Kasper Fogh 26 11 15 19

 • Politiken-profil og professor i spidsen for Tænketanken Cevea

  Pressemeddelelser ‐ 13. March 2019

  Per Michael Jespersen, der kommer fra en stilling som redaktionschef på Politiken, bliver tænketanken Ceveas nye direktør, og samtidig træder tidligere professor i statskundskab på SDU, Asbjørn Sonne Nørgaard, ind i en nyoprettet stilling som vicedirektør med ansvar for analyser. 

 • Ny politik- og kommunikationschef

  Pressemeddelelser ‐ 10. May 2016

  Cevea har fra 1. juni ansat Kasper Fogh Hansen i en nyoprettet stilling som politik- og kommunikationschef. Kasper Fogh kommer fra Food Organisation of Denmark, hvor han de sidste 5 år har været kommunikations- og udviklingschef. Tidligere har han været pressechef i Københavns Kommune tæt knyttet til tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard.

 • Nyt Cevea fokuserer på politik: Vil have mere indflydelse

  Pressemeddelelser ‐ 16. December 2015

  Tænketanken Cevea har de senere år haft vokseværk i både aktiviteter, omsætning og medarbejdere. Nu slår væksten over i en knopskydning, skabelsen af en ny organisation og fokusering på eget kernearbejde.

 • Kontanthjælpsloft skaber fattigdom, ikke job

  Pressemeddelelser ‐ 18. November 2015

  Kommentarer fra Kristian Weise, direktør i Tænketanken Cevea, til aftalen om kontanthjælpsloft: ”Regeringen har i dag indgået et forlig med de borgerlige partier om det såkaldte moderne kontanthjælpsloft. Men der er ikke meget moderne over det loft. Det er gammeldags, uhensigtsmæssigt og asocialt. Det vil ikke skabe flere job, men derimod presse folk ud i fattigdom.", siger Kristian Weise. "Kontanthjælpsloftet vil ikke have den ønskede effekt i form af at skabe større afstand mellem…

 • Kløften mellem land og by vokser

  Pressemeddelelser ‐ 9. November 2015

  Kommunalreformen fra 2007 resulterede i en markant flytning fra land til by. Det er især yderområderne, der har mærket konsekvenserne af centraliseringen, viser ny analyse fra Cevea. 

 • Et nyt Cevea med respekt for oprindelsen

  Pressemeddelelser ‐ 22. October 2015

  Tænketanken Cevea har siden starten for syv år siden været i stor udvikling og vækst. Et nyt logo med respekt for grundlaget, men i en mere solid og balanceret udgave – symboliserer udviklingen frem mod den stærke og professionelle organisation, Cevea er i dag.

 • Dagpengekommission en lappeløsning - med enkelte gode lapper

  Pressemeddelelser ‐ 19. October 2015

   Kommentarer fra Ceveas direktør, Kristian Weise, til Dagpengekommissionens rapport og anbefalinger: ”Der er risiko for at dagpengekommissionens arbejde ender ud i endnu en lappeløsning, i rækken af lappeløsninger. Det vi har brug for er en nytænkning, der skulle langtidssikre systemet. Der er da enkelte gode lapper i kommissionens udspil, lapper som kunne give mere tryghed og fleksibilitet, men de kommer med en pris: færre penge udbetalt til dagpengemodtagere, der ikke kan undgå de…

 • Jobskabelse, økonomi og fremtidens velfærdsstat

  Pressemeddelelser ‐ 19. October 2015

  Hvordan får vi gang i jobskabelsen i Europa? Hvordan ser fremtidens europæiske velfærdsmodeller ud? Og hvad betyder et usikkert arbejdsliv for fremvæksten af højrepopulistiske partier? Det er blandt de vigtige spørgsmål Tænketanken Cevea sætter fokus på sammen med FEPS og det østrigske Renner Institut på konferencen ”Setting an ambition for the next Social Europe” ved en konference i dag kl. 9 - 16. ”Vi oplever i Danmark, at de sociale ydelser er under pres, og at et reelt lavtlønsarbejdsmarked…