Cevea lancerer uddannelse for kvindelige meningsdannere

På Kvindernes Internationale Kampdag, d. 8. marts, lancerer Tænketanken Cevea en ny uddannelse for kvindelige meningsdannere. Formålet er at få flere kvinder til at deltage i den offentlige debat, og derved kvalificere debatten om velfærdssamfundet.

Under en tredjedel af debatindlæg i danske medier skrives af kvinder, og kun hver fjerde kilde adspurgt i medierne er en kvinde (se tal og kilder nedenfor). Det skal der ændres på.

”Selvom der har været mange fremskridt for ligestillingen, er vi langt fra at være i mål. Fra Ceveas side vil vi gerne bidrage til, at der kommer flere kvinder med i den offentlige debat. Det vil styrke repræsentationen og sikre, at vi får et bedre grundlag for at tage beslutninger om samfundsudviklingen.”, udtaler direktør for Tænketanken Cevea, Kristian Weise.

Uddannelsen Kvindelige meningsdannere sigter særligt på at give kvinder redskaber til at skrive læserbreve, debatindlæg og kronikker. Omtrent 20 kvinder vil blive undervist af debattører, journalister og bloggere gennem forløbet.

Et særligt fokuspunkt er de såkaldte ’varme hænder’ i velfærdssamfundet. Otte ud af ti af disse medarbejdere er kvinder, mens det store flertal af eksperter, der udtaler sig om velfærd i samfundsdebatten, er mænd.

”Vi har særligt fokus på at få deltagere, der arbejder dagligt med velfærd. Deres erfaringer og stemme i den offentlige debat er mere nødvendig end nogensinde før. Vi har behov for en debat om, hvordan vi kan udvikle velfærdssamfundet, og debatten bliver skævvredet, hvis det kun er akademiske eksperter – og oftest mænd – som udtaler sig”, siger Kristian Weise og fortsætter:

”Ligestillingsdebatten handler for det meste om den ene procent i toppen eller den ene procent i bunden. Direktører, professorer på den ene side, og prostituerede på den anden. Vi synes, det mest interessante er de resterende 98 procent.”

Blandt oplægsholderne er Tina Splidsboel (journalist, tidl. debatredaktør på Information), Ditte Giese (journalist, blogger) og Yildiz Akdogan (tidl. MF’er, blogger).

”Jeg synes, det er et rigtigt godt initiativ fra Tænketanken Cevea. Det er vigtigt, at vi får en bredere nuancering af den offentlige debat, og jeg vil gerne bidrage til at flere kvinder er med til at diskutere udviklingen af vores samfund”, udtaler Yildiz Akdogan.

For yderligere oplysninger og kommentarer kan direktør Kristian Weise kontaktes på tlf 4177 4570 eller Ceveas hovednummer 3312 6800

*) Infomedias analyseafdeling gennemgik i 2009 1.673 læserbreve fordelt over tre uger i otte landsdækkende

dagblade i Danmark. Undersøgelsen viser, at kvinderne står bag 444 debatindlæg, hvilket svarer til 27

procent. (Kilde: Infomedia)

**) http://journalisten.dk/kvinde-mand-dig-op