Ros til Thornings fokus på velfærd, tryghed og fællesskab

Statsministeren rammer plet, når hun i nytårstalen gør op med tanken om nulvækst i det offentlige, og i stedet minder os alle om, at en stærk velfærdsstat er afgørende for væksten. Men vi må samtidig ikke glemme dem, der står uden for arbejdsmarkedet, mener Tænketanken Cevea.
Direktør i Cevea, Kristian Weise, siger:
”Statsministeren skal roses for at tage afstand fra nulvækst i det offentlige, og for meget klart at bakke op om den offentlige sektor og velfærden. Højrefløjen har i flere år forsøgt at sælge myten om, at velfærdsstaten er en hindring for fremtidig vækst. Men Helle Thorning forklarede netop, hvorfor job i den offentlige sektor er lige så vigtige som i den private: Sygeplejersker, sosu-assistenter, pædagoger og skolelærere er en forudsætning for, at vi opretholder et højt velstandsniveau samtidig med, at de leverer velfærd til alle i samfundet.”
”Statsministeren henvendte sig meget direkte til den almindelige dansker. Det var befriende efter nogle år, hvor 2020-planer og lignende, som ikke besvarer danskernes bekymringer i hverdagen, har været dominerende. 2014 skal være året, hvor politikerne skaber tryghed på arbejdsmarkedet for de mange danskere, der føler sig truet af arbejdsløshed, lavere lønninger og social dumping. I den forbindelse var statsministerens budskaber en rigtig god begyndelse. Nu skal de bare følges op af konkret politik."
Kristian Weise opfordrer dog samtidig regeringen til at huske på de mange ledige, der stadigvæk kæmper med at få foden indenfor på arbejdsmarkedet:
”Arbejdsløsheden er stadig regeringens primære udfordring. Og det skal den huske. Vi ved, at regeringen planlægger endnu en vækstpakke. Det er ganske fornuftigt. Men vi risikerer at gøre virksomhederne en bjørnetjeneste, hvis der kun fokuseres på lavere afgifter, en lidt mindre selskabsskat eller andre ting, der blot gør det en smule billigere at drive virksomhed. For dansk økonomi står stadig i tomgang. De fleste danske virksomheder og arbejdspladser er afhængige af, at den indenlandske økonomi igen vokser.
Derfor skal regeringens kommende vækstpakke fokusere på at øge den indenlandske efterspørgsel. Det er også det, der kan skabe flest nye job hurtigst muligt.”
For kommentarer: Direktør Kristian Weise på 41 77 45 70 eller Ceveas pressekontakt på 41 77 45 76.