Danskerne hungrer efter velfærdsmedarbejderes beskrivelser af deres dagligdag

Hvem skal udvikle fremtidens velfærdssamfund? Økonomer, management konsulenter eller hverdagens eksperter? Engagerede pædagoger på Ceveas tredje årgang af pædagogiske meningsdannere er trætte af slipsemænd, der ikke vil spørge pædagogerne til råds, når det handler om velfærdens indhold. Det har fået både meningsdannerne og almindelige danskere til tasterne.

På bloguniverset voresvirkelighed.dk beskriver pædagogerne deres oplevelser fra velfærdssamfundets frontposter: Hvad der helt konkret er galt. Hvordan det opleves at stå midt i det hele? Hvilke følelser vækker det? Og ikke mindst, hvordan vi udvikler bedre løsninger til vores velfærdssamfund. Og det har vist sige mere end populært!

55.218 mennesker har fra søndag den 2. marts til torsdag den 6. marts klikket sig ind på bloguniverset voresvirkelighed.dk og strøet om sig med tæt på 15.000 likes. Den summende aktivitet taler sit tydelige sprog: Bloggens indlæg rammer emner, som almindelige mennesker synes er vigtige.

De mange levende debatter, der udfolder sig lige nu, vidner også om, at vi danskere hungrer efter at debattere, hvilken vej vores velfærdssamfund skal gå – uden at eksperter og økonomer definerer samtalens rammer. Engagementet er nemlig ikke kun at finde hos de pædagogiske meningsdannere, men også hos andre velfærdsmedarbejdere og forældre.

Måske vores folkevalgte politikere kunne lære noget af at lytte til alle disse historier om forholdene i Danmarks pædagogiske institutioner og om, hvad der reelt sker i dagligdagen?

Uddrag fra blog-indlæg
Titel: Nåede jeg dit barn i dag?
Antal likes og kommentarer: 7.900 likes og 59 kommentarer
Af: Børnehavepædagog Mette Munck Theisen


"Selvbebrejdelserne fiser rundt i hovedet på mig, og jeg prøver at finde steder, hvor jeg kunne have handlet anderledes. Men jeg må sande, at ligegyldig, hvad jeg havde gjort, så ligger det implicit i pædagogens hverdag anno 2014, at når du vælger at bruge tid på et barn, så er der et andet barn, du ikke når. Der er faktisk grænser for, hvad en enkelt pædagog kan nå, selv med den bedste vilje i verden. Så mit højeste ønske til min fødselsdag, det er flere pædagoger i daginstitutionerne. For min skyld, men allermest for børnenes skyld. De fortjener bedre."
http://voresvirkelighed.dk/?p=2917

Titel: Hvem sagde, det var ”piece of cake” at være pædagog?
Antal likes og kommentarer: 2900 likes og 38 kommentarer
Af: Pædagog Pernille Brammer


"Mads spørger ”Hvornår skal vi ind?”. Jeg ved, han er kold og faktisk fryser, men jeg ved også, at vi ikke kan være inde, når der ikke er flere voksne, så jeg svarer ham, at vi skal ind når Cille kommer tilbage fra pause, og går i stedet med ham ind for at få mere tøj på – velvidende, at jeg efterlader min kollega alene på legepladsen med 57 børn, men igen det har hun jo prøvet før, så hun klarer den nok. Jeg ville ønske, at jeg kunne sætte en fysisk aktivitet i gang, så børnene kunne få varmen, men hvem skal så hjælpe Victor, der har slået sig, Lærke der savner sin mor, Tobias der ikke kan komme ned fra træet – jeg er nødt til at være overbliksvoksen, der slukker alle brandene."
http://voresvirkelighed.dk/?p=2985

Om Ceveas meningsdannerskole
Meningsdannerskolen er Ceveas uddannelsesenhed, der arbejder for at skabe en ny generation af meningsdannere. 'Meningsdannere' er personer, som tør sige hvad de mener; personer som er med til at sætte fremtidens dagsorden. Meningsdannerskolens forskellige uddannelser er med til at udvikle og styrke talentfulde meningsdannere og deres muligheder for at blive hørt som debattører, organisatorere, ledere og aktivister.

Se mere her: http://www.cevea.dk/uddannelse/om-skolen