Cevea afholder Ulighedens Topmøde2015

Hvordan kan velfærdstaten bekæmpe ulighed? Det er spørgsmålet, når Cevea tirsdag den 24. marts inviterer blandt andre professor Richard Wilkinson, vicedirektør i IPPR Richard Muir samt Uddannelses- og Forskningsminister Sofie Carsten Nielsen til Ulighedens Topmøde 2015. ”Ulighedsdebatten er relevant som aldrig før,” siger Kristian Weise, direktør i tænketanken Cevea.

Tirsdag den 24. marts sætter tænketanken Cevea fokus på velfærdsstaten som ulighedsbekæmper på konferencen Ulighedens Topmøde 2015. På konferencen vil internationale forskere, praktikere og mennesker, med ulighed tæt inde på livet, diskutere velfærdsstatens udfordringer.

”Vi er stolte over at kunne invitere internationalt anerkendte navne som Richard Wilkinson og Richard Muir til at deltage i debatten om, hvordan velfærdsstaten bedst muligt kan give lige muligheder for alle og fortsat være et sikkerhedsnet for alle i samfundet,” siger Kristian Weise.

Professor og forfatter Richard Wilkinson har de sidste fem år fået stor opmærksomhed for sin forskning om, hvordan lighed gavner hele samfundet, også dem med de højeste indkomster.
Richard Muir, der er vicedirektør ved den ledende britiske tænketankt Institute for Public Policy Research og dr.phil fra Oxford University, vil præsentere sit bud på en velfærdsstat, der bekæmper ulighed gennem inddragelse af borgeren og relationsopbygning mellem staten og civilsamfundet.

Det er der brug for, mener Kristian Weise: ”Velfærdstaten er under pres fra flere sider, blandt andet af den stigende markedslogik. Vi har brug for ny energi og nye løsninger,” siger Kristian Weise og fortsætter:

”Ulighedsdebatten er relevant som aldrig før. De seneste uger har vi været vidne til et politisk pres på kontanthjælpen, og Ryanair flyver fra København til lønninger, som vil skabe arbejdende fattige i Danmark. Vi må tage et politisk valg – vil vi acceptere en stigende ulighed i Danmark, eller vil vi kæmpe for en velfærdsmodel, der giver alle lige muligheder og øger den sociale mobilitet?”