Cevea: Hængekøje skal ikke diktere dansk politik

De økonomiske vismænd præsenterer i dag deres forårsrapport, der gennemlyser dansk økonomi og de offentlige finanser.

Direktør i Cevea, Kristian Weise mener:

”Det vigtigste i rapporten er, at vismændene fastslår, at den såkaldte hængekøje i de offentlige finanser, ikke skal diktere politikken. Hængekøjen skal ikke være en undskyldning for reformer af velfærden. Finanspolitikken er holdbar på lang sigt og den offentlige gæld vil være på et moderat niveau. Det er dermed ikke kortsigte finanspolitiske hensyn, der skal bestemme hvordan velfærdssamfundet skal se ud, men vores visioner for det.”

”Vismændene understreger endnu engang, at skattestoppet på boliger er dumt og at det bidrager til ustabilitet på boligmarkedet. De anbefaler derfor, at man langsomt øger boligskatten. Det er vi helt enige i, og noget som Cevea har anbefalet flere gange. Boligmarkedet er det eneste sted, man kan tjene store formuer uden at blive beskattet af dem. Det er ulighedsskabende og giver ingen gulerod til at gøre en ekstra indsats på arbejdsmarkedet.”

”Opsvinget lader til at have bidt sig fast. Væksten de næste fem år forventes at være ganske pæn, og man regner med, at fremgangen i beskæftigelsen vil være på op mod 200.000 personer. Det er gode resultater og viser, at den danske model fungerer. Vi er konkurrencedygtige og kan nu i stigende grad fokusere den politiske diskussion på, hvilket samfund vi ønsker i fremtiden, fremfor at alt skal handle om, hvad der råd til eller ikke råd til.”