Lærer og meningsdanner

Tænketanken Cevea og Danmarks Lærerforening søger 25 dedikerede folkeskolelærere til en spændende uddannelse i meningsdannelse – en uddannelse i at gøre sin lærerstemme hørt. Hvorfor? Fordi vi mangler lærere, der vil og tør blande sig i den offentlige debat med perspektiver, erfaringer og indsigt fra klasseværelset. Stemmer, der ved hvad der sker i den danske folkeskole – og vil udvikle både den og det danske velfærdssamfund.

På uddannelsen får du redskaberne og modet til at gøre din virkelighed, viden og indsigt til relevante og slagkraftige indspark i både aviser, radio og TV, samt på de sociale medier.

Bliv lærer og meningsdanner og lær at træde frem for faget, dine kolleger og eleverne!

Undervisningen

Uddannelsen bygger på historiefortælling som kommunikationsredskab. Og så benytter vi metoden offentlig aktionslæring. Det betyder helt enkelt, at vi sammen skal øve os i at deltage i den offentlige debat, der hvor det får en betydning.

Undervejs i uddannelsen kommer du til at lære at skrive og udgive blogindlæg, læserbreve, bruge de sociale medier og træne mundtlig debat.

Forløbet vil veksle mellem praktiske øvelser, gruppearbejde og oplæg fra en række dygtige oplægsholdere. Det kræver en indsats fra dig på de 3 moduler, men også i tiden mellem modulerne, hvor du bl.a. skal skrive indlæg, bruge sociale medier og øve historiefortælling.

Du kan læse blogindlæg fra tidligere deltagere på: www.skolenindefra.dk

Uddannelsen vil give dig:

  • Konkrete redskaber til at kommunikere med udgangspunkt i din egen lærerfaglighed og -erfaringer.
  • Indgående viden om det danske velfærdssamfund anno 2020 og sammenhængen mellem velfærdssamfund, profession og meningsdannelse.
  • Det nødvendige mod til at gøre din stemme gældende.
  • Et stærkt netværk af engagerede kolleger og lærere fra hele Danmark, du kan bruge resten af livet.

Datoer og sted

Uddannelsen løber over tre moduler af tre dage samt en opsamlingsdag:

Modul 1: 27.-29. februar 2020

Modul 2: 26.-28. marts 2020

Modul 3: 14.-16. maj 2020

Opsamlingsdag: efteråret 2020 – fastlægges senere.

Uddannelsen foregår på Danmarks Lærerforenings kursussteder spredt over hele landet. Danmarks Lærerforening dækker kost, logi, transport og evt. frikøb for de kursusdage, der falder på arbejdsdage.

 

Forventninger til dig

Du skal være engageret og dedikeret lærer, som er klar på at udvikle din stemme i den offentlige debat for at kunne bryde lydmuren og blive hørt. Det er vigtigt, at netop dine erfaringer og din indsigt gør sig gældende i debatten uanset mediet og uanset platformen. Derfor skal du som lærer og meningsdanner være klar til at udvikle dine kompentencer i disse henseender.

Tilmelding/ansøgning

Du ansøger ved at sende en motiveret ansøgning til…. med et vedhæftet debatindlæg, som du har skrevet. Debatindlægget må godt være skrevet til anledningen, men det må også meget gerne i forvejen være sendt til en avis.

I den motiverede ansøgning skal du bl.a. skrive om, hvorfor du søger uddannelsen; om der er konkrete begivenheder, der får dig til at søge. Om hvilke udfordringer du ser for dit fag i dag og fremover. Om hvilke faglige og politiske emner der optager dig. Om på hvilken måde du gerne vil bidrage til udviklingen af din arbejdsplads og din profession. Om du tidligere har prøvet kræfter med at skrive blog- og debatindlæg eller på anden vis deltaget i den offentlige debat. Om hvad du håber at få ud af uddannelsen som Lærer og Meningsdanner.

Svar på ansøgningen:

Da der er et begrænset antal pladser, sker optagelse på uddannelsen på baggrund af den samlede ansøgning. Alle ansøgere kan forvente svar om optagelse i løbet af ….

Har du spørgsmål

Har du spørgsmål til uddannelsen, så kontakt Cevea på cevea@cevea.dk.

Kontaktpersoner

Cecilie Bonderup Steffensen
28551117
Alexander Grandt Petersen
41400033

ANDRE UDDANNELSER HOS CEVEA
SE ALLE
Øvrige
Progressivt skrivekursus
Vil du være bedre til at skrive klart og overbevisende om komplicerede emner og sammenhænge, så budskabet fænger derude? Så skal du være med...
Øvrige
Korte målrettede forløb
Vil I arbejde med at opdyrke og ruste ildsjæle til at indgå i, markere sig på og starte debatter med perspektiver, viden og indsigt fra...
Meningsdanner
Pædagogisk meningsdanner
Er du pædagog for 6-18 årige? Drømmer du om, at virkeligheden fra fritidsklubber, SFO og lignende fylder mere i den offentlige debat? Så er det...
Meningsdanner
Lærer og meningsdanner
Er du lærer? Drømmer du om, at virkeligheden fra klasseværelset og skolegården fylder mere i den offentlige debat? Så er det dig, vi leder efter!