Om Ceveas uddannelsesarbejde

Cevea arbejder for et samfund baseret på frihed, lighed og fællesskab gennem uddannelse

Som en aktiv del af arbejdet henimod et Danmark, hvor alle har lige muligheder for at deltage, udvikle sig og få reel indflydelse på sin egen tilværelse, laver Cevea hhv. idépolitisk forankrede uddannelser og demokratisk forankrede meningsdanneruddannelser. Heraf har sidstnævnte været et flagskib af vores siden start: at uddanne meningsdannere - personer som tør sige, hvad de mener; personer som er med til at sætte fremtidens dagsorden.

Gennem en vifte af forskellige uddannelser og kurser - altid tilpasset samarbejdspartneren og med landet dygtigste ledere og kommunikatorer som undervisere - udvikler og støtter vi talentfulde meningsdannere individuelt og som et fællesskab i deres vej ud i den offentlige debat.

Nogle af vores flagskibe, meningsdanneruddannelserne, kan du finde beskrevet her.

Fordi vi har arbejdet og udviklet adskillelige både lange og korte uddannelses-, rådgivnings- og træningsforløb samt eksperimenteret med koncepter, tilgange og undervisningsmetoder med fokus på handling, står vi i dag i en unik position til at levere uddannelse i høj kvalitet og konstant udvikling.

Uddannelsernes læringstilgang: Offentlig aktionslæring

Ceveas uddannelser er oftest baseret på metoden offentlig aktionslæring. Det betyder, at vi på uddannelserne lader deltagerne handle aktivt med reelle meningsdanner-projekter i offentligheden; og at vores kursister bruger offentligheden som klasseværelse. Det ses fx i form af debatindlæg, happenings, offentlige arrangementer og andre, selvstændige projekter.

Dermed skaber vi ikke kun et godt læringsmiljø, men konkrete kampagneresultater undervejs i uddannelsen.

Kontakt

Vi samarbejder ofte om tilpassede uddannelser med en række eksterne parter, herunder fagforbund, interesseorganisationer og politiske netværk. Gennem de sidste år har vi gennemgået en drastisk ekspansion af aktiviteter og uddannelser - og vi er klar til at udvikle nye uddannelsesforløb i samarbejde med nye partnere.

Vi kan også levere kortere foredrag om meningsdannelse i fagbevægelsen, uddannelsesdag om Ceveas analytiske kerne- og temaområder, facilitere forandringsprocesser og meget mere.

Har du en idé til et forløb eller uddannelse, spørgsmål vedrørende de enkelte uddannelser eller om Ceveas uddannelsesarbejde generelt, er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent, Rie Ljungmann, på mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller tlf. 2513 5293.