Pædagogisk meningsdanner

Tænketanken Cevea og BUPL har gennemført flere forløb med dygtige og dedikerede pædagoger på spændende uddannelser i meningsdannelse. Der er brug for pædagoger, der vil, kan og har mod på at blande sig i den offentlige debat med erfaringer og indsigt fra deres hverdag. Stemmer, der ved, hvad der sker på 6-18 årspædagogikken – og har lyst til at udvikle både det og det danske velfærdssamfund.

På uddannelsen får du redskaberne og modet til at gøre din virkelighed, pædagogiske viden og indsigt til relevante og slagkraftige indspark i både aviser, radio og TV, samt på de sociale medier.

Bliv pædagogisk meningsdanner og lær at træde frem for dit fag, dine kolleger og børnene!

Undervisningen

Uddannelsen bygger på historiefortælling som kommunikationsredskab. Og så benytter vi metoden offentlig aktionslæring. Det betyder helt enkelt, at vi sammen skal øve os i at deltage i den offentlige debat, der hvor det får en betydning.

Undervejs i uddannelsen kommer du til at lære at skrive og udgive blogindlæg, læserbreve, bruge de sociale medier og træne mundtlig debat. Derudover vil vi også forsøge at forstå og arbejde med både grafer og tal.

Forløbet vil veksle mellem praktiske øvelser, gruppearbejde og oplæg fra en række dygtige oplægsholdere. Det kræver en indsats fra dig på de 3 moduler, men også i tiden mellem modulerne, hvor du bl.a. skal skrive indlæg, bruge sociale medier og øve historiefortælling.

Du kan læse blogindlæg fra tidligere deltagere på: www.voresvirkelighed.dk 

Uddannelsen vil give dig:

 • Konkrete redskaber til at kommunikere med udgangspunkt i din egen pædagogiske faglighed og erfaringer.
 • Indgående viden om det danske velfærdssamfund anno 2020 og sammenhængen mellem velfærdssamfund, profession og meningsdannelse.
 • Det nødvendige mod til at gøre din stemme gældende.
 • Et stærkt netværk af engagerede kolleger og pædagoger fra hele Danmark, du kan bruge resten af livet.

 

Datoer og sted

24. – 26. september
Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart

22.-24. oktober
Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding

3.-5. december
Sinatur Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg

29. Januar
BUPL Forbund, Sundkrogskaj 20, 2100 København Ø

Uddannelsen foregår centralt i landet. BUPL dækker kost, logi, transport og evt. frikøb for de kursusdage, der falder på arbejdsdage.

Forventninger til dig

Du behøver hverken have en skarp tunge eller en spids pen. Det skal vi nok lære dig. Det vigtigste er, at du har mod og lyst til at gøre en forskel for børnene, dine kolleger og dig!

Det er et krav, at du kan deltage på alle moduler og kan sætte tid af mellem modulerne, til at øve dig på det du har lært.

Pris og tilmelding

Hvis uddannelsen lyder som noget for dig, så send en ansøgning senest søndag den 23. august 2020 kl. 23.59.
Du ansøger ved at udfylde formularen nedenfor. Du skal også vedhæfte en motiveret ansøgning, hvori du fortæller om, hvorfor du gerne vil med på uddannelsen. Du bl.a. skrive om følgende i den motiverede ansøgning:

 • Hvorfor søger du om optagelse på uddannelsen Pædagogisk Meningsdanner?
 • Er der en konkret begivenhed, der får dig til at søge?
 • Hvilke udfordringer ser du for dig, dine kollegaer og dit fag?
 • Hvilke faglige og politiske emner optager dig?
 • Har du tidligere skrevet blog- og debatindlæg?
 • Har du på anden måde deltaget i den offentlige debat?
 • Hvad håber du på at få ud af uddannelsen Pædagogisk Meningsdanner?

Svar på ansøgningen:

Når du har udfyldt ansøgningsformularen, vil der nederst her på siden stå beskeden ‘Tak for din tilmelding’. Du vil ikke modtage en bekræftelse i din egen email-indbakke.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, så kontakt Cevea på cevea@cevea.dk.

KONTAKTPERSON

Thomas Juhl

“På meningsdanneruddannelsen opdagede jeg, at min stemme gør en forskel. Det er faktisk mig, som er eksperten i mit fag. Jeg fik troen på mig selv og blev modig. Uddannelsen har åbnet døre, som jeg slet troede var en mulighed for mig.”

 – Marianne Bundgaard Krog Gaardsdal,
uddannet Pædagogisk meningsdanner

ANDRE UDDANNELSER HOS CEVEA
SE ALLE
Øvrige
Progressivt skrivekursus
Vil du være bedre til at skrive klart og overbevisende om komplicerede emner og sammenhænge, så budskabet fænger derude? Så skal du være med...
Øvrige
Korte målrettede forløb
Vil I arbejde med at opdyrke og ruste ildsjæle til at indgå i, markere sig på og starte debatter med perspektiver, viden og indsigt fra...
Meningsdanner
Pædagogisk meningsdanner
Er du pædagog for 6-18 årige? Drømmer du om, at virkeligheden fra fritidsklubber, SFO og lignende fylder mere i den offentlige debat? Så er det...
Meningsdanner
Lærer og meningsdanner
Er du lærer? Drømmer du om, at virkeligheden fra klasseværelset og skolegården fylder mere i den offentlige debat? Så er det dig, vi leder efter!