fbpx

Pædagogisk meningsdanner

Tænketanken Cevea og BUPL har gennemført flere forløb med dygtige og dedikerede pædagoger på spændende uddannelser i meningsdannelse. Der er brug for pædagoger, der vil, kan og har mod på at blande sig i den offentlige debat med erfaringer og indsigt fra deres hverdag. Stemmer, der ved, hvad der sker på 6-18 årspædagogikken – og har lyst til at udvikle både det og det danske velfærdssamfund.

På uddannelsen får du redskaberne og modet til at gøre din virkelighed, pædagogiske viden og indsigt til relevante og slagkraftige indspark i både aviser, radio og TV, samt på de sociale medier.

Bliv pædagogisk meningsdanner og lær at træde frem for dit fag, dine kolleger og børnene!

Undervisningen

Uddannelsen bygger på historiefortælling som kommunikationsredskab. Og så benytter vi metoden offentlig aktionslæring. Det betyder helt enkelt, at vi sammen skal øve os i at deltage i den offentlige debat, der hvor det får en betydning.

Undervejs i uddannelsen kommer du til at lære at skrive og udgive blogindlæg, læserbreve, bruge de sociale medier og træne mundtlig debat. Derudover vil vi også forsøge at forstå og arbejde med både grafer og tal.

Forløbet vil veksle mellem praktiske øvelser, gruppearbejde og oplæg fra en række dygtige oplægsholdere. Det kræver en indsats fra dig på de 3 moduler, men også i tiden mellem modulerne, hvor du bl.a. skal skrive indlæg, bruge sociale medier og øve historiefortælling.

Du kan læse blogindlæg fra tidligere deltagere på: www.voresvirkelighed.dk 

Uddannelsen vil give dig:

 • Konkrete redskaber til at kommunikere med udgangspunkt i din egen pædagogiske faglighed og erfaringer.
 • Indgående viden om det danske velfærdssamfund anno 2020 og sammenhængen mellem velfærdssamfund, profession og meningsdannelse.
 • Det nødvendige mod til at gøre din stemme gældende.
 • Et stærkt netværk af engagerede kolleger og pædagoger fra hele Danmark, du kan bruge resten af livet.

 

Datoer og sted

24. – 26. september
Severin Kursuscenter, Skovsvinget 25, 5500 Middelfart

22.-24. oktober
Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding

3.-5. december
Sinatur Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg

29. Januar
BUPL Forbund, Sundkrogskaj 20, 2100 København Ø

Uddannelsen foregår centralt i landet. BUPL dækker kost, logi, transport og evt. frikøb for de kursusdage, der falder på arbejdsdage.

Forventninger til dig

Du behøver hverken have en skarp tunge eller en spids pen. Det skal vi nok lære dig. Det vigtigste er, at du har mod og lyst til at gøre en forskel for børnene, dine kolleger og dig!

Det er et krav, at du kan deltage på alle moduler og kan sætte tid af mellem modulerne, til at øve dig på det du har lært.

Pris og tilmelding

Hvis uddannelsen lyder som noget for dig, så send en ansøgning senest søndag den 23. august 2020 kl. 23.59.
Du ansøger ved at udfylde formularen nedenfor. Du skal også vedhæfte en motiveret ansøgning, hvori du fortæller om, hvorfor du gerne vil med på uddannelsen. Du bl.a. skrive om følgende i den motiverede ansøgning:

 • Hvorfor søger du om optagelse på uddannelsen Pædagogisk Meningsdanner?
 • Er der en konkret begivenhed, der får dig til at søge?
 • Hvilke udfordringer ser du for dig, dine kollegaer og dit fag?
 • Hvilke faglige og politiske emner optager dig?
 • Har du tidligere skrevet blog- og debatindlæg?
 • Har du på anden måde deltaget i den offentlige debat?
 • Hvad håber du på at få ud af uddannelsen Pædagogisk Meningsdanner?

Svar på ansøgningen:

Når du har udfyldt ansøgningsformularen, vil der nederst her på siden stå beskeden ‘Tak for din tilmelding’. Du vil ikke modtage en bekræftelse i din egen email-indbakke.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, så kontakt Cevea på [email protected]

KONTAKTPERSON

Thomas Juhl

“På meningsdanneruddannelsen opdagede jeg, at min stemme gør en forskel. Det er faktisk mig, som er eksperten i mit fag. Jeg fik troen på mig selv og blev modig. Uddannelsen har åbnet døre, som jeg slet troede var en mulighed for mig.”

 – Marianne Bundgaard Krog Gaardsdal,
uddannet Pædagogisk meningsdanner

“Dengang, i 2014, da jeg begyndte på Pædagogisk Meningsdanner og skrev mine første blogindlæg, havde jeg på ingen måde forudset, at jeg ville komme til at skrive kronikker, klummer og debatindlæg til flere aviser. Eller at jeg ville blive ringet op af Undervisningsministeriet. Eller blive inviteret i Debatten på DR. Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville blive interviewet til adskillige fagblade – og i 2020 Politiken.”

 – Rikke Smedegaard,
uddannet Pædagogisk meningsdanner

ANDRE UDDANNELSER HOS CEVEA
SE ALLE
Øvrige
Videoworkshop: Lær at bruge video på de sociale medier
Vi elsker videoer på sociale medier, men hvad skal der til for at opnå viral succes? Ceveas video-workshop er for dig der ønsker at blive bedre...
Akademi
Det Progressive Akademi
Hvordan ser dansk økonomi og konkurrenceevne egentlig ud, nu hvor vi er på vej ud af krisen? Hvordan sørger vi for en bæredygtig udvikling, der...
Meningsdanner
Faglig Influencer
Brænder du for at være en stærk stemme for dit fag på de sociale medier? Så grib muligheden og bliv faglig influencer!
Masterclass
Masterclass: Visioner og veje til velfærd
Hvordan skal velfærdssamfundet se ud i fremtiden? Hvordan kan vi sikre, at individuelle behov og ønsker ikke samtidig betyder et farvel til...