Progressivt skrivekursus

På skrivekurset lærer du ti konkrete greb, der kan gøre dig bedre til at skrive klart, fængende og overbevisende. 

Du lærer, hvordan du skriver om komplicerede emner som kompetencefonde, AUB-ordning og andengenerationsreformer, så budskabet fænger. Og hvordan du sætter ord og sætninger sammen, så de flytter menneskers holdninger i en progressiv retning. 

Kursets indhold

På kurset vil du lære, hvordan du får den røde tråd frem i en tekst. Hvordan du strukturerer indholdet. Hvordan du bruger sproget lettilgængeligt og levende. Og hvordan du griber skriveprocessen an.

Kurset vil give dig en række færdigheder – konkrete tommelfingerregler – som du kan bruge i alle skrivegenrer: en kronik, et debatindlæg, en faglig artikel, et notat, et nyhedsbrev, en fagbog eller et foredrag.

Der vil gennem hele kurset være særlig vægt på de udfordringer, som progressive skribenter står overfor, når de vil flytte holdninger.

Undervisningen

Undervisningen er øvelses- og deltagerorienteret og tager afsæt i eksempler fra virkeligheden og deltagernes egne tekster.

Før kurset sender deltagerne en tekst til kursuslederen. Teksten bruges aktivt på kurset, og kursuslederen giver deltageren en kort skriftlig feedback på teksten og kommer med forbedringsforslag.

Undervisningen varetages af Per Michael Jespersen, som i dag er direktør i Tænketanken Cevea. Igennem 15 år har han som opinionsredaktør, redaktionschef og lederskribent på Politiken haft hovedansvaret for avisens debatsider, debatsektion, analyser og kronikker. Han har også været chefredaktør på Ugebrevet A4, han har været taleskriver for en minister, han har mange års erfaring med skrivekurser for en lang række faggrupper, og han har været med til at starte Politikens Debattør- og Kritikerskole. Per Michael er uddannet i statskundskab og retorik.

 

Tilmelding

Kurset finder sted torsdag den 17. marts i tidsrummet kl. 9.00-16.00.
Lokation oplyses. 
Prisen er 5.500,00 kr. (inklusiv forplejning).

Kontakt Ceveas direktør, Per Michael Jespersen, på tlf. 27277669 og pmj@cevea.dk

Tilmeld dig her

Underviser

Alexander Grandt Petersen
41400033

ANDRE UDDANNELSER HOS CEVEA
SE ALLE
Øvrige
Videoworkshop: Skab forandring på sociale medier
Vi elsker videoer på sociale medier, men hvad skal der til for at opnå viral succes? Ceveas video-workshop er for dig der ønsker at blive bedre...
Øvrige
Progressivt skrivekursus
Vil du være bedre til at skrive klart og overbevisende om komplicerede emner og sammenhænge, så budskabet fænger derude? Så skal du være med...
Øvrige
Korte målrettede forløb
Vil I arbejde med at opdyrke og ruste ildsjæle til at indgå i, markere sig på og starte debatter med perspektiver, viden og indsigt fra...
Akademi
Det Progressive Akademi
Hvordan sikrer vi en bæredygtig vækst? Er arbejdsmarkedet ved at blive overtaget af robotter og projektansættelser? Hvilke antagelser ligger bag...