Faglig meningsdanner

Synes du også, vi hører alt for lidt til social- og sundhedsassistenten, håndværkeren og industrimedarbejderen i medierne? Er du træt af, at politikere og debattører taler om dig i stedet for med dig?

OBS. Uddannelsen er afsluttet. Vi forventer at udbyde uddannelsen igen, så hold øje med siden her for information.

Faglig Meningsdanner er en uddannelse der giver redskaberne til at gøre din virkelighed på jobbet til relevante indspark i aviser, radio og TV:

Du lærer at skrive blogindlæg og debatindlæg, der bliver læst. Du lærer at debattere, så du bliver hørt. Og du lærer at fortælle om dine erfaringer fra arbejdslivet, så andre lytter med.

»Det har været en fantastisk oplevelse at være med på Faglig Meningsdanner.

Det har givet mig gejsten og troen på, at jeg kan deltage i debatten på lige fod
- eller endda bedre - end de uddannede politikere og kommentatorer
«

- Tidligere deltager på Faglig Meningsdanner

Bliv faglig meningsdanner og gør en forskel for dig og dine kolleger!

 

Uddannelsen vil:

 • give dig redskaber til at fortælle din og dine kollegers historie
 • træne dig i mundtlige og skriftlige kommunikationsformer
 • gøre dig skarp i brugen af sociale medier som Facebook og Twitter
 • give dig et stærkt fagligt netværk af sparringspartnere og engagerede kolleger fra hele landet
 • styrke dit engagement og troen på forandring
 • skabe flere faglige stemmer, der kan kommunikere og formulere politik med udgangspunkt i almindelige menneskers hverdag og arbejdspladser

 

Sådan gør vi

Uddannelsen bygger på historiefortælling som grundlæggende kommunikationsredskab. Og så benytter vi metoden offentlig aktionslæring.

Det betyder helt enkelt, at vi sammen skal øve os i at deltage i den offentlige debat, der hvor det får en betydning. Undervejs i uddannelsen kommer du til at lære at skrive og udgive blogindlæg, læserbreve, bruge de sociale medier og træne mundtlig debat.

Forløbet vil veksle mellem praktiske øvelser, gruppearbejde og oplæg fra en række dygtige oplægsholdere. Det kræver en indsats fra dig på de fem moduler, men også mellem modulerne, hvor du bl.a. skal skrive indlæg, bruge sociale medier og øve historiefortælling.

Praktisk

OBS. Uddannelsen er afviklet, men nedenfor fremgår det seneste forløbs datoer. Det giver et indtryk af omfanget af kursusdage. 

Uddannelsen løber over fem weekender i foråret 2018:

 • modul 1 er d. 23.-25. februar 2018
 • modul 2 er d. 17.-18. marts 2018
 • modul 3 er d. 14.-15. april 2018
 • modul 4 er d. 26.-27. maj 2018
 • modul 5 er d. 14.-17. juni 2018 (Folkemødet på Bornholm)

Det er et krav, at du kan deltage alle dage på alle moduler.

 

Forventninger til dig

Uddannelsen er for dig under 35 år, som er passioneret og stolt af dit fag. Du behøver hverken at have en skarp tunge eller en spids pen - det skal vi nok lære dig. Det vigtigste er, at du har viljen og lysten til at gøre en forskel for dig og dine arbejdsfæller.

Derudover er det vigtigt, at du kan være med på alle modulerne samt afsætte tid til at arbejde med redskaberne imellem modulerne.

 

Har du spørgsmål om uddannelsen eller kunne du og din organisation tænke dig at lave en meningsdannerforløb, er du altid velkommen til at sende en mail til Cevea på  .

 

På Faglig Meningsdanner lærte jeg meget om deltagelse i den offentlige debat. Men noget af det vigtigste var nok at holde fokus og ikke at skyde i øst og vest, når man debatterer.