HK Handel uddanner nu medlemmerne til at fortælle om deres arbejdsliv i den offentlige debat

Er du medlem af HK Handel, har du lige nu en helt enestående mulighed. Cevea har sammen med HK Handel udviklet et kort uddannelsesforløb, hvor du bliver trænet i at træde frem for dit fag og deltage i den offentlige debat.

Hver dag er der historier i medierne, som handler om dit liv og arbejdsliv. Men alt for sjældent er det ansatte i handelsbranchen, der faktisk fortæller, hvordan arbejdslivet er, når man arbejder i butik, på lager eller kontor i handelsbranchen. Det vil Cevea og HK Handel i fællesskab gerne lave om på - og du kan være med.

Det er ikke vigtigt, at du er en haj til at skrive eller har prøvet at lave et læserbrev før. Det vigtigste er, at du har en mening om dit arbejdsliv, og at du har lyst til at lære, hvordan du får den fortalt, så folk læser med. Du lærer at skrive et debatindlæg om dit arbejdsliv og din hverdag, så det fanger andres interesse. På 2½ dag plus en opsamlingsdag får du alle de redskaber, der skal til. På kurset får du dækket både kursus, kost og logi samt transport og løntab.

Noget andet, du også får på kurset, er et fællesskab. Et fagligt fællesskab med andre engagerede handelsansatte, som ikke er de kolleger, du ser til daglig. I kan hjælpe og støtte hinanden, både i forhold til mod og redskaber til at blande sig i debatten. Ofte er kampe nemmere at vinde i fællesskab - se blot på fagbevægelsen!

Sådan kommer du med

Det er HK Handel, der sørger for optagelse på kurset. Skriv en mail til , hvor du svarer på disse fire spørgsmål: 

  1. Hvorfor søger du uddannelsen? 
  2. Hvilket emne kunne du forestille dig at skrive om i et debatindlæg? 
  3. Hvilke udfordringer ser du for dit arbejdsliv i dag og fremover? 
  4. Har du tidligere prøvet kræfter med at skrive blog- eller debatindlæg – eller på anden vis deltaget i den offentlige debat? (ikke noget krav)  

Husk også at skrive navn, adresse, telefonnummer samt stilling i mailen. De valgte deltagere vil få direkte besked.

3 hurtige om det nye kursus

1) Hvor og hvornår?

Kurset afholdes d. 5.-7. maj 2020 med opsamlingsdag d. 24. juni 2020, og er kun for medlemmer af HK Handel. Som deltager får du dækket både kur­sus, kost og logi samt transport og løntab. På hvert kursus vil der være op til 12 deltagere.

2) Hvem underviser?

Uddannelsen er arrangeret i et samarbejde mellem Cevea og HK Handel. Vi har i Cevea specialiseret os i at uddanne meningsdannere fra hele fagbevægelsen. Vi giver dig alle de redskaber, du har brug for, til at skrive et debatindlæg – også selvom du aldrig har prøvet at skrive den slags før. På kurset vil der ud over undervisere fra Cevea også være medarbejdere fra HK Handel.

3) Hvad koster det?

Som deltager får du dækket både kur­sus, kost og logi samt transport og løntab.