Kvindelig meningsdanner

Synes du også, at kvinder er underrepræsenteret i medier, debat og politik? Så er uddannelsen Kvindelig Meningsdanner noget for dig!

VI HAR FÅ PLADSER TILBAGE PÅ UDDANNELSEN - TILMELDING HER

Er du tillidsvalgt kvinde med noget på hjerte? Drømmer du om at få redskaber til at formidle det? Og har du lyst til og mod på at gøre en forskel?

Danmark har brug for stærke, kvindelige meningsdannere, der har erfaringer fra virkeligheden, noget på hjerte og modet til at gøre en forskel. Derfor har Cevea og FIU-ligestilling lavet en uddannelse, der kan klæde dig på til at træde et skridt frem. Læs mere her og tilmeld dig uddannelsen i 2020!

"Jeg er blevet topmotiveret til at blande mig i den offentlige debat. Og til at stå ved mine holdninger og synspunkter"
Deltager

Hvad får jeg ud af at deltage på uddannelsen?

Du vil:

  • Blive styrket i at sætte dagsordenen på din arbejdsplads, i dit fagforbund og i avisspalterne
  • Få træning i at give din mening til kende på skrift og mundtligt til forsamlinger, samt på sociale medier
  • Få et bredt netværk og inspiration til fremtidigt arbejde og projekter
  • Blive klogere på ligestilling på arbejdsmarkedet

Som kvindelig meningsdanner vil du gennem hele uddannelsen lave praktiske øvelser, blive trænet i at skrive debatindlæg til aviser, holde taler og fortælle stærke historier fra din arbejdsplads og hverdag, som kan engagere og inspirere andre.

Når uddannelsen er færdig, vil du være en stærkere meningsdanner på din arbejdsplads, i din fagforening og i medierne. Men lige så vigtigt vil du tage hjem med en større tro på dine egne evner som meningsdanner og med et stærkt netværk af kvinder i ryggen.

På uddannelsen har jeg fundet ud af, hvor meget jeg egentlig har på hjertet"
Deltager

Hvor og hvornår kører uddannelsen?

Uddannelsen forløber over seks kursusdage inkl. et internat til start og slut hen over vinter og forår 2020. Alle kursusdage udover internaterne bliver afholdt centralt i København ca. 10 minutter fra Hovedbanegården.

  • Første internat afholdes mandag den 13. januar kl. 10.30 - tirsdag den 14. januar kl. 15.00 på Metalskolen Jørlunde, Slagslundevej 13, 3550 Slagslunde
  • Torsdage den: 27. februar, 19. marts og 16. april. Alle torsdage kl. 10.00 - 16.00
  • Sidste internat afholdes onsdag den 27. maj kl. 10.30 - torsdag den 28. maj kl. 15.00 et sted i Midtjylland

 

Hvem kan deltage på uddannelsen?

Uddannelsen er henvendt til kvinder, der gerne vil styrke deres kompetencer som meningsdannere både skriftligt og mundtligt.

Du kan eksempelvis være tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, lokal afdelingsformand eller have en anden tillidspost eller ansættelse i fagforeninger/fagforbund.

Du kan også deltage, hvis du er engageret i andre organisationer end fagforbund.

Kender du nogen, du synes er oplagte til at deltage, så send dem endelig linket til hjemmesiden her. Du kan også printe eller sende denne pdf, og give dem.

 

Hvordan får jeg plads på uddannelsen?

Pladserne bliver besat efter først-til-mølle-princippet, og der er forskellige procedurer for tilmelding:

Hvis du er medlem af et fagforbund under Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH):

Hvis du søger som medlem af et fagforbund under FH foregår ansøgning om deltagelse via din fagforening/fagforbund. Det kan i nogle tilfælde gøres via www.fiu.dk eller direkte i fagforeningen.
Fagforeningerne har forskellige regler for deltagelse, og det er din egen fagforenings regler, der gælder. 

Hvis du er medlem af andre fagforbund:

Er du medlem af et andet fagforbund uden for FH foregår tilmeldingen til Pia Haandbæk, FIU-ligestilling. Send en mail til med din tilmelding, hvor du skal opgive kursusnummer, din fødselsdato samt adresse, hvortil faktura skal sendes.

FIU-nr.: 5207 20 00 16

Ansøgningsfrist for Kvindelig Meningsdanner 2020 er d. 15. december 2019.

 

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til tilmelding m.m. så kontakt tovholder i FIU Ligestilling-regi: Susanne Fast på

Har du spørgsmål til indholdet af uddannelsen så kontakt uddannelses- og udviklingskonsulent Cecilie Bonderup Steffensen på .

 

 

 

Kvindelig Meningsdanner har betydet, at jeg er blevet aktiv i den offentlige debat, og at mit budskab er nået ud til rigtig mange mennesker. Hvis ikke det var for Cevea, var jeg aldrig kommet ud over rampen.