Lærer og meningsdanner

Er du lærer? Drømmer du om, at virkeligheden fra klasseværelset og skolegården fylder mere i den offentlige debat? Så er det dig, vi leder efter!

Tænketanken Cevea og Danmarks Lærerforening søger 25 dedikerede folkeskolelærere til en spændende uddannelse i meningsdannelse - en uddannelse i at gøre sin lærerstemme hørt. Hvorfor? Fordi vi mangler lærere, der vil og tør blande sig i den offentlige debat med perspektiver, erfaringer og indsigt fra klasseværelset. Stemmer, der ved hvad der sker i den danske folkeskole - og vil udvikle både den og det danske velfærdssamfund.

På uddannelsen får du redskaberne og modet til at gøre din virkelighed, viden og indsigt til relevante og slagkraftige indspark i både aviser, radio og TV, samt på de sociale medier.

“På Lærer og meningsdanner er jeg blevet både skarp og bedre til at markere mig med min viden som lærer. Jeg har fået en stemme, andre lytter til. Og jeg har fået en tro på forandring igen!”

Tidligere deltager på Lærer og Meningsdanner

Bliv lærer og meningsdanner og lær at træde frem for faget, dine kolleger og eleverne!

 

Uddannelsen vil give dig:

  • Konkrete redskaber til at kommunikere med udgangspunkt i din egen lærerfaglighed og -erfaringer.
  • Indgående viden om det danske velfærdssamfund anno 2020 og sammenhængen mellem velfærdssamfund, profession og meningsdannelse.
  • Det nødvendige mod til at gøre din stemme gældende.
  • Et stærkt netværk af engagerede kolleger og lærere fra hele Danmark, du kan bruge resten af livet.

Hvis du overvejer at tilmelde dig - gør det! Det er givende både for dig og folkeskolen. Kampen er vigtig at kæmpe!

Tidligere deltager på Lærer og Meningsdanner

 

Sådan gør vi

Uddannelsen bygger på historiefortælling som kommunikationsredskab. Og så benytter vi metoden offentlig aktionslæring. Det betyder helt enkelt, at vi sammen skal øve os i at deltage i den offentlige debat, der hvor det får en betydning.

Undervejs i uddannelsen kommer du til at lære at skrive og udgive blogindlæg, læserbreve, bruge de sociale medier og træne mundtlig debat.

Forløbet vil veksle mellem praktiske øvelser, gruppearbejde og oplæg fra en række dygtige oplægsholdere. Det kræver en indsats fra dig på de 3 moduler, men også i tiden mellem modulerne, hvor du bl.a. skal skrive indlæg, bruge sociale medier og øve historiefortælling.

Du kan læse blogindlæg fra tidligere deltagere på: www.skolenindefra.dk 

 

Forventninger til dig

Vi leder efter 25 dygtige, engagerede og passionerede lærere i folkeskolen.

Du behøver hverken have en skarp tunge eller en spids pen. Det skal vi nok lære dig. Det vigtigste er, at du har mod og lyst til at gøre en forskel for eleverne, dine kolleger og dig!

Det er et krav, at du kan deltage på alle moduler og kan sætte tid af mellem modulerne, til at øve dig på det du har lært.

Den reelle eksamen er virkeligheden: Satte vi en dagsorden? Engagerede vi vores kolleger? Trådte vi et skridt frem? Dét er lakmusprøven på uddannelsens og deltagernes succes.

 

Praktisk

Uddannelsen løber over tre moduler af tre dage samt en opsamlingsdag:

Modul 1: 27.-29. februar 2020

Modul 2: 26.-28. marts 2020

Modul 3: 14.-16. maj 2020

Opsamlingsdag: efteråret 2020 - fastlægges senere.

Uddannelsen foregår på Danmarks Lærerforenings kursussteder spredt over hele landet. Danmarks Lærerforening dækker kost, logi, transport og evt. frikøb for de kursusdage, der falder på arbejdsdage.

 

Sådan søger du
Du ansøger ved at udfylde formularen nedenfor og vedhæfte en motiveret ansøgning samt et debatindlæg, du har skrevet, nedenfor.

 

Ansøgningsfristen er søndag d. 1. december 2019

  • I den motiverede ansøgning skal du bl.a. skrive om, hvorfor du søger uddannelsen; om der er konkrete begivenheder, der får dig til at søge. Om hvilke udfordringer du ser for dit fag i dag og fremover. Om hvilke faglige og politiske emner der optager dig. Om på hvilken måde du gerne vil bidrage til udviklingen af din arbejdsplads og din profession. Om du tidligere har prøvet kræfter med at skrive blog- og debatindlæg eller på anden vis deltaget i den offentlige debat. Om hvad du håber at få ud af uddannelsen som Lærer og Meningsdanner.
  • Debatindlægget kan være ét, du har skrevet til anledningen, eller et du tidligere har sendt til en avis.

 

Efter tilmelding

Når du har udfyldt ansøgningsformularen, vil der her på siden stå beskeden 'Tak for din tilmelding'. Du vil ikke modtage en bekræftelse i din egen email-indbakke.

Da der er et begrænset antal pladser, sker optagelse på uddannelsen på baggrund af den samlede ansøgning. Alle ansøgere kan forvente svar om optagelse i løbet af uge 2.

 

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til uddannelsen, så kontakt Cevea på

                                                                                                                                      

Tilmeldingsformular

Cevea har skabt muligheder, de har en vist en vej henimod forandring og ind i skoledebatten, som har fungeret rigtig godt for mig. Igennem træning i blogskrivning, debatindlæg og kronikker har jeg fået et talerør til omverdenen. Med disse redskaber i rygsækken sprang jeg ud på dybt vand og deltager nu aktivt i skoledebatten i Danmark på skolenindefra.dk, Twitter, Facebook og i diverse aviser.