fbpx

Om Cevea

Cevea er en uafhængig, progressiv tænketank, der har til formål at udvikle idéer for at fremme et samfund baseret på frihed, lighed og fællesskab.

Vores midler er løsningsorienterede, tværvidenskabelige analyser, uddannelse af nye faglige stemmer og udvikling af fremtidens progressive ledere. Vi bidrager med nye politiske idéer, der kan flytte samfundsudviklingen i en mere retfærdig retning. Vi ønsker at være centrum for den progressive idéudvikling i Danmark, og vi deltager i den offentlige debat i modvægt til højrefløjens dogmatikere.

Samarbejde, fællesskab og respekt for hinandens ressourcer er udgangspunktet for det vi siger – og det vi gør. Med analyserne i centrum kan Cevea derfor levere unikke og stærke projekter, hvor analyse, uddannelse og kommunikation går op i en højere enhed.

Medlemskab

Tænketanken Cevea er en demokratisk forening, der baserer sig på kollektive og individuelle medlemmer. Det koster 500 kr. at være individuelt medlem af Cevea og minimum 1500 kr. at være kollektivt medlem. Kollektive medlemmer er bl.a. fagforbund, lokale fagligforeninger, sociale organisationer etc.


Kampen om viden, og om at sprede den er tiltagende. Også i Danmark. I den kamp har økonomiske ressourcer en fordel; og af samme grund ændrer det politiske landskab sig. Skal der være en balance og skal centrum-venstre være repræsenteret i denne, er Cevea en af de vigtigste forudsætninger.

 

– Ove Kaj Pedersen, professer, CBS


Vi har brug for progressive tænkere, så vi konstant kan drive samfundet i den rigtige retning, og så vi kan overkomme de kriser vores verden står overfor. Vi har brug for Cevea, fordi de tænker og udvikler progressive ideer og løsninger. Men Cevea uddanner også tænkere. Jeg var selv så heldig at blive optaget på Ceveas meningsdanneruddannelse, da jeg var byrådsmedlem i Køge. Uddannelsen rustede mig til altid at have det ideologiske sigte med mig, ligesom jeg lærte at tro på, at man kan lave store forandringer, hvis man vil.

 

– Jacob Mark, medlem af folketinget (SF)