Om Cevea

Cevea er en uafhængig, progressiv tænketank, der har til formål at udvikle idéer for at fremme et samfund baseret på frihed, lighed og fællesskab.

Vores midler er løsningsorienterede, tværvidenskabelige analyser, uddannelse af nye faglige stemmer og udvikling af fremtidens progressive ledere. Vi bidrager med nye politiske idéer, der kan flytte samfundsfudviklingen i en mere retfærdig retning. Vi ønsker at være centrum for den progressive idéudvikling i Danmark og vi deltager i den offentlige debat i modvægt til højrefløjens dogmatikere.

Samarbejde, fællesskab og respekt for hinandens ressourcer er udgangspunktet for det vi siger – og det vi gør. Med analyserne i centrum kan Cevea derfor levere unikke og stærke projekter, hvor analyse, uddannelse og kommunikation går op i en højere enhed.

Medlemskab

Tænketanken Cevea er en demokratisk forening, der baserer sig på kollektive og individuelle medlemmer. Det koster 500 kr. at være individuelt medlem af Cevea og min 1500 kr. at være kollektivt medlem. Kollektive medlemmer er bl.a. fagforbund, lokale fagligforeninger, sociale organisationer etc. 


Kampen om viden, og om at sprede den er tiltagende. Også i Danmark. I den kamp har økonomiske ressourcer en fordel; og af samme grund ændrer det politiske landskab sig. Skal der være en balance og skal centrum-venstre være repræsenteret i denne, er Cevea en af de vigtigste forudsætninger.

 

– Ove Kaj Pedersen, professer, CBS