fbpx

Cevea kommer på Folkemødet i 2024!

Igen i år kommer Cevea på Folkemødet.

Vi har en bred vifte af kompetencer og hjælper gerne til med alt lige fra planlægning, styring af eller deltagelse i debatter.

 

Skal vi moderere din debat?

Vil du have en garanti for, at alle debattørerne i dit panel kommer til orde, at tonen bliver ordentlig og at snakken aldrig får lov til at gå i tomgang?

Vi har stor erfaring med at inspirere og styre debatter, så synspunkter og pointer ikke alene kommer frem, men også bliver hørt.

Lad os moderere din debat på folkemødet!

 

Skal vi planlægge din debat?

Skal du afholde en debat på folkemødet, men har svært ved at finde de rigtige deltagere eller den rigtige vinkel på emnet?

Vi har mange års erfaring med planlægning og afholdelse af debatter lige fra fyraftensmøder til heldagskonferencer. Om alt fra 4-dages arbejdsuge, fattigdomsydelser, Det skæve Danmark, FGU, Jobcentre, prekære jobs, demokratisk deltagelse og tusind andre samfundsaktuelle emner

Så lad os hjælpe dig med at planlægge din debat!

 

Mangler du en ekspert til dit panel?

Skal du afholde en debat og står du og mangler en ekspert i panelet? I Cevea har vi eksperter på en lang række områder, og med fakta i orden og hjertet til venstre, kan vi give din debat både viden og holdninger.

Kontakt os med en kort beskrivelse af din debat og hvilken rolle, du mangler at få udfyldt, så finder vi et godt match til dig.

Vi er bl.a. eksperter i:

Uddannelse
Cevea har et indgående kendskab til både folkeskole, erhvervs- og videregående uddannelser. Vi har samarbejdet med bl.a. FGU, undersøgt lærermanglen og har styr på den historiske udvikling fra elite- til masseuniversitet. Hvis du inviterer os med til dit panel eller workshop, garanterer vi, at vi medbringer både fakta og progressive uddannelsesidéer.

Ligestilling
Cevea har bl.a. undersøgt uligeløn, ulige repræsentation imellem kønnene og kastet et kritisk blik på lokale løntillæg, der i høj grad bliver givet til mænd. Vi kæmper for et meget mere ligestillet samfund, og i din debat vil vi både knuse myter om uligeløn og argumentere for et samfund, hvor det er dine kompetencer – og ikke dit køn – der definerer dine muligheder.

Indkomstulighed
Uligheden stiger i Danmark – og det er kun blevet værre siden Corona-krisen. Men hvad gør det ved et samfund, når toppen stikker af og efterlader resten af samfundet bag sig? I din debat tager Cevea vores nyeste analyser om ulighed med, og vi vil argumentere for at netop ligheden i Danmark har været afgørende for vores store succes og sammenhængskraft.

Boligmarkedet
Har du nogensinde fået lov at købe en lækker lejlighed på Vesterbro til spotpris fra et familiemedlem? Hvis ikke, så tilhører du nok den store del af danskerne, hvis forældre ikke lige kan stikke dem et par millioner i skattefrie værdier hen over middagsbordet – men virkeligheden er, at for eliten i samfundet, bliver skattefinter på boligmarkedet udnyttet til det maksimale. Sammen med kapitalfondes spekulation og den generelle urbanisering skaber det et pres, så færre og færre arbejderfamilier har råd til at bo i de store byer. Hvis du inviterer Cevea med til din debat, vil vi argumentere for byer med blandet boligmasse, og hvor du har råd til at bo – også selvom dine forældre ikke kan udnytte huller i skattesystemet.

Skattesystemet
Man hører tit myten om, at Danmark har verdens højeste skattetryk. Sandheden er dog en anden – og faktisk er danskerne villige til at betale mere i skat, hvis det understøtter velfærdssamfundet. Hvis du inviterer Cevea med til din debat, vil vi argumentere for et progressivt skattesystem, hvor de bredeste skuldrer, bærer det tungeste læs.  

Finansministeriets regnemodeller
Når de blå skjorter i finansministeriet giver sig til at regne på, hvad politiske forslag koster, så gør de det med udgangspunkt i regnemodellerne. Disse modeller er dog langt fra fejlfrie, men har alligevel kæmpe indflydelse på dansk politik og økonomi. Fx medregner man i Danmark (i modsætning til alle vores nordiske naboer) de mildest talt usikre ”dynamiske effekter”. Det betyder fx, at hvis man vil forbedre dagpengesatsen med 10.000 kr. om året så giver det en ekstraregning på godt 1,5 mia. kr. til de offentlige kasser, hvis de usikre dynamiske effekter regnes med. Ved skattelettelser er dynamikken lige omvendt i modellerne. I debatten vil Cevea kæmpe for mere sikre økonomiske modeller, og hvor vi ikke skal være låst af regneregler, der rammer forkert halvdelen af tiden.   

Demokrati og deltagelse
Den offentlige debat er afgørende for vores demokrati. Det er her meninger brydes og den politiske dagsorden sættes. Derfor er det også helt afgørende, at de, der kommer til orde i den offentlige debat afspejler befolkningen. For hvis vi kun hører fra én type mennesker, så bliver hele balancen rykket. Cevea har i flere analyser vist, at der langt fra er en bred repræsentation i debatten. Hverken når det gælder uddannelsesbaggrund eller køn. Skævheden finder vi også blandt de folkevalgte på Christiansborg. Derfor uddanner vi i Cevea ganske almindelige mennesker til at blive set, hørt og læst i den offentlige debat. Inviterer du Cevea med til din debat, får du den nyeste viden på området, og progressive idéer til at gøre demokratiet mere levende.

Derudover kan emner som arbejdsmarkeds- og socialpolitik, reformpolitik og kommissioner, politisk holdningsdannelse og atypisk beskæftigelse også nævnes. Tøv ikke med at kontakte os!

Har du brug for os på Folkemødet? Send os en mail!

11 + 3 =

DATO

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoiY3VzdG9tX21ldGFfY2ZfYWt0aXZpdGV0X2RhdG8iLCJzZXR0aW5ncyI6eyJiZWZvcmUiOiIiLCJhZnRlciI6IiIsImVuYWJsZV9odG1sIjoib2ZmIn19@

STED

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoiY3VzdG9tX21ldGFfY2ZfYWt0aXZpdGV0X3N0ZWQiLCJzZXR0aW5ncyI6eyJiZWZvcmUiOiIiLCJhZnRlciI6IiIsImVuYWJsZV9odG1sIjoib2ZmIn19@

DELTAGERPRIS

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoiY3VzdG9tX21ldGFfY2ZfYWt0aXZpdGV0X2RlbHRhZ2VycHJpcyIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IiIsImFmdGVyIjoiIiwiZW5hYmxlX2h0bWwiOiJvZmYifX0=@

SENESTE TILMELDING

@ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoiY3VzdG9tX21ldGFfY2ZfYWt0aXZpdGV0X3NlbmVzdGV0aWxtZWxkaW5nIiwic2V0dGluZ3MiOnsiYmVmb3JlIjoiIiwiYWZ0ZXIiOiIiLCJlbmFibGVfaHRtbCI6Im9mZiJ9fQ==@

SE PÅ FACEBOOK

TILMELDING