fbpx

Dagpengekommission en lappeløsning – med enkelte gode lapper

”Der er risiko for at dagpengekommissionens arbejde ender ud i endnu en lappeløsning, i rækken af lappeløsninger. Det vi har brug for er en nytænkning, der skulle langtidssikre systemet. Der er da enkelte gode lapper i kommissionens udspil, lapper som kunne give mere tryghed og fleksibilitet, men de kommer med en pris: færre penge udbetalt til dagpengemodtagere, der ikke kan undgå de foreslåede karensdage eller er nyuddannede. Det er ærgerligt,” siger Kristian Weise.

”Det er positivt, at kommissionen anbefaler, at man forlænger dagpengeperioden og at man tilpasser systemet til et moderne arbejdsliv, hvor mange arbejder i midlertidige stillinger. Det giver mere tryghed. Men det giver sig selv, at man modarbejder den tryghed ved at fortsætte udhulingen af værdien af dagpengene,” understreger Kristian Weise.

”Det ser ud til at vi helt har glemt, at et ordentligt dagpengesystem er til fordel for os alle, ikke bare for dem, der på et tidspunkt i deres liv er arbejdsløse og på dagpenge. Det er helt afgørende for vores konkurrenceevne og vores evne til at tilpasse os udviklingen i verden. Dagpengene har historisk sikret, at det at blive arbejdsløs ikke betød, at man også skulle gå fra hus og hjem. Det har betydet, at folk turde tage chancer og ikke krævede lange opsigelsesvarsler og lignende. Det er det, vi skal sikre med revisionen af dagpengesystemet – det gør vi ikke, hvis systemet blot bliver udhulet,” slutter Kristian Weise.

For yderligere oplysninger kontakt:
Direktør Kristian Weise [email protected] / tlf. 41 77 45 70

FORFATTER(E)

DEL INDLÆG:

SENESTE INDLÆG MED TEMAET Pressemeddelelse
SE ALLE
Pressemeddelelse
Ny ledelse og ny kurs i Tænketanken Cevea
15. december 2020
Pressemeddelelse
Videoer og praktiske øvelser får flere på efteruddannelse
21. oktober 2020
Pressemeddelelse
Cevea får ny formand
30. april 2020
Pressemeddelelse
TÆNKETANK: Økonomisk usikkerhed blandt de laveste indkomster er gift for økonomien
22. april 2020