Uddannelse

Om Ceveas uddannelsesarbejde

Cevea udvikler fremtidens progressive ledere og meningsdannere. Vi uddanner hvert år nye stærke stemmer, der med udgangspunkt i deres egen faglighed og personlige erfaringer tør sætte dagsordenen i den offentlige debat.

Meningsdanneruddannelserne er grundstenen i vores uddannelsesarbejde. Vi har i en lang årrække uddannet skolelærere, håndværkere, sosu’er, pædagoger og mange andre til at deltage i den offentlige debat. Vores forløb bliver skabt i samarbejde med fagforbund og interesseorganisationer, der lige som os ønsker, at alle dele af samfundet er stærkt tilstede i den offentlige debat.

Fordi vi har arbejdet og udviklet adskillige både lange og korte uddannelses-, rådgivnings- og træningsforløb samt eksperimenteret med koncepter, tilgange og undervisningsmetoder med fokus på handling, står vi i dag i en unik position til at levere uddannelser i høj kvalitet og konstant udvikling.

Tilmeld dig Progressivt Skrivekursus

LÆS MERE OM KURSET HER >

Vores meningsdanneruddannelser
SE ALLE
Meningsdanner
Pædagogisk meningsdanner
Er du pædagog for 6-18 årige? Drømmer du om, at virkeligheden fra fritidsklubber, SFO og lignende fylder mere i den offentlige debat? Så er det...
Meningsdanner
Lærer og meningsdanner
Er du lærer? Drømmer du om, at virkeligheden fra klasseværelset og skolegården fylder mere i den offentlige debat? Så er det dig, vi leder efter!
Meningsdanner
Kvindelig meningsdanner
Synes du også, at kvinder er underrepræsenteret i medier, debat og politik? Så er uddannelsen Kvindelig Meningsdanner noget for dig!
Meningsdanner
Faglig meningsdanner
Synes du også, vi hører alt for lidt til social- og sundhedsassistenten, håndværkeren og industrimedarbejderen i medierne? Er du træt af, at...

Jeg har lært vigtigheden af at finde styrke i mit fag og dermed være med til at løfte

vores profession. Cevea har givet mig troen på, at der er håb for forandringer, og at
forandringerne sker, hvis vi bliver ved med at italesætte, hvad vi kæmper for.

 – Cindie Christoffersen,
uddannet fra Pædagogisk Meningsdanner

Øvrige uddannelser
SE ALLE
Øvrige
Progressivt skrivekursus
Vil du være bedre til at skrive klart og overbevisende om komplicerede emner og sammenhænge, så budskabet fænger derude? Så skal du være med...
Øvrige
Korte målrettede forløb
Vil I arbejde med at opdyrke og ruste ildsjæle til at indgå i, markere sig på og starte debatter med perspektiver, viden og indsigt fra...
Akademi
Det Progressive Akademi
Hvordan sikrer vi en bæredygtig vækst? Er arbejdsmarkedet ved at blive overtaget af robotter og projektansættelser? Hvilke antagelser ligger bag...
Masterclass
Cevea Masterclass
Cevea afholder i efteråret en Masterclass om Arbejdsmarkedspolitik og politisk indflydelse for ansatte og politisk valgte i faglige organisationer....
Alexander Grandt Petersen

Alexander Grandt Petersen

Kommunikations- og uddannelseschef

Jeg har ledelsesansvaret for Ceveas uddannelsesarbejde. Sammen med med vores dygtige team af medarbejdere deltager jeg i udviklingen af nye uddannelsestilbud og er i løbende kontakt med vores partnere om deres behov. Har du eller din organisation et ønske til et konkret uddannelsesforløb, der kunne være relevant for jer, så kontakt mig.

Cecilie Bonderup Steffensen

Cecilie Bonderup Steffensen

Uddannelseskonsulent

Det bedste ved mit arbejde er at se nye faglige stemmer udvikle sig og få det mod der skal til for at blande sig i den offentlige debat. Jeg hedder Cecilie og har gennem en årrække arbejdet med træning, uddannelse og udvikling i partipolitiske- og faglige organisationer og nu for Cevea. I Cevea underviser jeg særligt på vores meningsdanneruddannelser og kampagneuddannelser. Frem til foråret 2021 er jeg på barsel. 

Thomas Juhl

Thomas Juhl

Uddannelseskonsulent

Der findes tusinder af mennesker i Danmark, der har masser på hjertet, men aldrig kommer ind i den offentlige debat – det vil jeg være med til ændre. Jeg underviser primært på Ceveas uddannelser for meningsdannere og kommende folkevalgte, og jeg elsker energien i mødet med mennesker med meninger. På uddannelserne får vi holdningerne ud af lokalet og ud i samfundet, hvor de er med til at skabe dagsordener og sikre, at den demokratiske samtale inkluderer mange andre end politikere og dagbladsredaktører. Selv har jeg erfaringer fra fagbevægelsen, universitetet, parti-politik og højskolebevægelsen. Herigennem har jeg høstet en masse erfaringer med undervisning og aktivitetsskabelse, som jeg bruger, når vi inddrager og engagerer deltagerne på Ceveas uddannelser.

Maria Gudme

Maria Gudme

Uddannelseskonsulent

Jeg underviser særligt på Ceveas meningsdanneruddannelser og kampagneuddannelser. Jeg har flere års undervisningserfaring fra fagbevægelsen og politiske organisationer.

Offentlig aktionslæring

Ceveas uddannelser er baseret på metoden offentlig aktionslæring. Det betyder, at vi på uddannelserne lader deltagerne handle aktivt med reelle meningsdanner-projekter i offentligheden; og at vores kursister bruger offentligheden som klasseværelse. Det ses fx i form af debatindlæg, happenings, offentlige arrangementer og andre, selvstændige projekter.

Dermed skaber vi ikke kun et godt læringsmiljø, men konkrete resultater undervejs i uddannelsen.

    Skræddersyede forløb

    Vi samarbejder om tilpassede uddannelser med en række eksterne parter, herunder fagforbund, interesseorganisationer og politiske netværk og vi er klar til at udvikle nye uddannelsesforløb i samarbejde med nye partnere. Vi kan også levere kortere foredrag om meningsdannelse i fagbevægelsen, uddannelsesdag om Ceveas analytiske kerne- og temaområder, facilitere forandringsprocesser og meget mere. Har du spørgsmål eller idéer til et forløb, så udfyld formularen.